Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Π.Καψής: Μικρότερο κόστος, καλύτερη ποιότητα στη ΝΕΡΙΤ

«Η ΝΕΡΙΤ έχει συγκροτηθεί και το πρόγραμμα το οποίο θα προβληθεί στη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων και μηνών παραγγέλνεται σήμερα» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός αρμόδιος για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Παντελής Καψής ερωτηθείς για τις αντιδράσεις που έχει πυροδοτήσει η επαναφορά του ανταποδοτικού τέλος για την ΝΕΡΙΤ ύψους 3 ευρώ το μήνα, καθώς οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν για υπηρεσίες οι οποίες δεν τους παρέχονται.


«Δεν θα πάμε ξαφνικά από την μία ημέρα στην άλλη σε μια έτοιμη τηλεόραση που θα αρχίσει να εκπέμπει, αλλά αυτό γίνεται με έναν προγραμματισμό. Συνεπώς έπρεπε να έχει την οικονομική δυνατότητα για να προχωρήσει. Ήδη η ΝΕΡΙΤ έχει κάνει παραγγελίες προγράμματος. Το πιο ουσιαστικό απ` όλα είναι όμως ότι ο προϋπολογισμός της ΝΕΡΙΤ και το κόστος της λειτουργίας της για το 2014 είναι 100 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή, από 240 εκατομμύρια που μας κόστιζε η ΕΡΤ θα πάμε σε μια τηλεόραση η οποία δεν θα έχει ουσιωδώς λιγότερο πρόγραμμα, το αντίθετο μάλλον, που θα κοστίζει 100 εκατομμύρια» σημειώνει ο κ. Καψής.
Ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης τονίζει ακόμη ότι το πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ θα αρχίσει ουσιαστικά μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σταδιακά. Το μείζον είναι όμως το συνολικό κόστος αυτού του φορέα, το οποίο θα είναι πολύ μικρότερο από το κόστος της ΕΡΤ χωρίς να παράγεται λιγότερο έργο. Θέλω να πιστεύω ότι θα παράγεται το ίδιο και σε καλύτερη ποιότητα».

Με αφορμή, δε, την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα, ο κ. Καψής εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η Δημόσια Τηλεόραση είναι απολύτως έτοιμη να ανταποκριθεί. Το πρώτο τεστ το δίνει σε μία εβδομάδα που είναι η επίσημη έναρξη. Όλη η ομάδα της Δημόσιας Τηλεόρασης -δημοσιογράφοι και τεχνικοί- έχουν δουλέψει πολύ καλά, έχουν ολοκληρωθεί οι εγκαταστάσεις στο Ζάππειο όπου θα γίνεται η τηλεοπτική μετάδοση όλων των εργασιών της προεδρίας. Πιστεύω ότι και σε αυτόν τον τομέα η χώρα μας θα πάρει άριστα». Προσθέτει μάλιστα ότι «σε σχέση με τον αρχικό προϋπολογισμό επί ΕΡΤ, το κόστος της κάλυψης της ελληνικής προεδρίας από την ΔΤ είναι μειωμένο περίπου κατά 30%.

Αναφερόμενος τέλος σε δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel για την ελληνική προεδρία, ο κ. Καψής εκφράζει την πεποίθηση ότι η ελληνική προεδρία «θα είναι πολύ επιτυχημένη και παραδειγματική, όχι μόνο γιατί έχει φιλόδοξους στόχους τους οποίους θα πετύχει, αλλά γιατί είναι προσαρμοσμένη στην πραγματικότητα του καιρού μας... Θα είναι μια προεδρία λιτή, όπως επιτάσσει το πνεύμα των καιρών» .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...