Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Σε αρραγές μέτωπο καλεί τους δημοσιογράφους η ΠΟΕΣΥ

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στον «ΔΟΛ» αλλά και στο «Κανάλι 1» η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών ( ΠΟΕΣΥ) επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι η εργοδοσία ακολουθεί την παλιά και δοκιμασμένη μέθοδο του «διαίρει και βασίλευε» γι αυτό και καλεί όλες τις Ενώσεις και τους δημοσιογράφους να σταθούν στο πλευρό των συναδέλφων στα ΜΜΕ που απειλούνται με απολύσεις και μειώσεις.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ:

Οι εξελίξεις στο ΔΟΛ και οι απειλές για περικοπές και απολύσεις στον ημερήσιο περιοδικό και περιφερειακό Tύπο, καθώς και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ προοιωνίζονται ένα δύσκολο φθινόπωρο για όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ (δημοσιογράφους, διοικητικούς και τεχνικούς).

Η μέθοδος που ακολουθεί η εργοδοσία είναι η παλιά και δοκιμασμένη συνταγή του «διαίρει και βασίλευε», η οποία δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή από κανένα συνάδελφο. Τελευταίο παράδειγμα η παράνομη απόλυση τριών τεχνικών από το «Κανάλι 1» του Πειραιά, που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καλεί όλες τις Ενώσεις και τους συναδέλφους δημοσιογράφους να σταθούν στο πλευρό των συναδέλφων μας στα ΜΜΕ. Στη μάχη για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην εργασία και τις παράνομες απολύσεις δεν περισσεύει κανείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...