Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Εφυγε από τη ζωή ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Κυριάκος Κορόβηλας

Ο παλαίμαχος δημοσιογράφος, Κυριάκος Κορόβηλας, έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών. Γεννήθηκε στην Κέρκυρα και άρχισε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία από την εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας».

Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «Νίκη», «Αθηναϊκή», «Ανένδοτος», «Ελεύθερος Κόσμος», «Ανεξάρτητος Τύπος», «Εμπρός», «Νέα Πολιτεία», «Εσπερινή» και «Εξπρές» ενώ ήταν αρχισυντάκτης στην «Καθημερινή» από το 1975 έως τη συνταξιοδότησή του.

Ο Κυριάκος Κορόβηλας γεννήθηκε το 1930 στην Κέρκυρα. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε από την εφημερίδα «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ» το 1959. Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «ΝΙΚΗ», «ΑΘΗΝΑΪΚΗ», «ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ», «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ», «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΥΠΟΣ», «ΕΜΠΡΟΣ», «ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ», «ΕΣΠΕΡΙΝΗ», «ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ», «ΕΞΠΡΕΣ», ενώ ήταν αρχισυντάκτης στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» από το 1975 έως τη συνταξιοδότησή του. Επίσης υπήρξε διευθυντής και σχεδιαστής των περιοδικών «ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΣΠΙΤΙ», « AUTO EXPRESS », «ΚΟΥΖΙΝΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ», καθώς και εκδότης-διευθυντής του περιοδικού «ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ».
Η συνολική προσφορά του στην ελληνική δημοσιογραφία έτυχε καθολικής αναγνώρισης. Για το λόγο αυτό είχε λάβει πλήθος τιμητικών διακρίσεων ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν: Βραβείο Δημοσιογραφικού Ήθους «Κώστας Καλλιγάς», Βραβείο Δημοσιογραφίας Αθανασίου Μπότση, χρυσό μετάλλιο Δήμου Αθηναίων και δίπλωμα τιμής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Ο Κυριάκος Κορόβηλας υπήρξε ένας εξαιρετικός δημοσιογράφος, ο οποίος τίμησε το επάγγελμα και αφήνει πίσω του τις καλύτερες αναμνήσεις σε όσους είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί του . Ήταν αγαπητός, ευγενής και διακριτικός. Στη δημοσιογραφική του πορεία διακρίθηκε για το ήθος και την ευσυνειδησία του.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά τον καλό συνάδελφο και συλλυπείται θερμά τους οικείους του.
Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο, 28 Μαΐου 2011, στις 11.00 στο Γ’ Νεκροταφείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...