Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ανακατατάξεις στα κανάλια

Τι υπάρχει στο πλάνο των τηλεοπτικών σταθμών

Οριστική συμφωνία επήλθε μεταξύ της Ευγενίας Μανωλίδου και του ΑΝΤ1 για την επόμενη σεζόν και συνεχίζει κανονικά στο κανάλι παρά τη φετινή κακή πορεία της εκπομπής της.
Στο «Ελλάδα έχεις Ταλέντο» ετοιμάζεται να επιστρέψει, όπως δείχνουν τα πράγματα, η Ευγενία Μανωλίδου. Θα αναλάβει ξανά ρόλο κριτή στο επιτυχημένο talent show του ΑΝΤ1 που θα το δούμε ξανά από τον Οκτώβριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες το κανάλι της έκανε την πρόταση και εκείνη τη δέχτηκε χωρίς δεύτερη σκέψη. Έτσι, από το πρώτο μισό της επόμενης σεζόν, θα τη δούμε ξανά να κρίνει εγχώριας παραγωγής ταλέντα που θα βάλουν τα δυνατά τους για να εντυπωσιάσουν τους κριτές. Μαζί της, εκτός απροόπτου, ο Βαγγέλης Περρής και ο Ηλίας Ψινάκης χωρίς να αποκλείουμε και την επιστροφή της Ματθίλδης Μαγγίρας που είχε κάνει ένα πολύ καλό πέρασμα και άρεσε στο κανάλι.
Όλα είναι στον αέρα και ουδείς γνωρίζει αν και πότε θα βγει στον τηλεοπτικό αέρα. Αν και τα προηγούμενα χρόνια τέτοια περίοδο όλοι ήξεραν τι θα κάνουν την επόμενη σεζόν, τώρα το μέλλον των «μονομάχων» διαγράφεται αβέβαιο.
Σύμφωνα με την Espresso οι υπεύθυνοι των καναλιών ανακατεύουν ξανά τα χαρτιά τους, ενώ συγχρόνως προσπαθούν με... κλεφτές ματιές να μάθουν τα χαρτιά των αντιπάλων τους. Έτσι, έχουν στο «περίμενε» τους TV αστέρες, οι οποίοι καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι όλο και περισσότερο ανησυχούν για τους θρόνους τους στην πρωινή ζώνη.
Και δεν αποκλείεται μέσα στο επόμενο διάστημα να υπάρξουν τέτοιες εξελίξεις που θα προκαλέσουν σεισμό στον «οικισμό» της πρωινής ζώνης. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά δεν έχουν ακόμη υπογράψει καινούργιο συμβόλαιο με το MEGA. Η επιτυχία του ζευγαριού που αποτυπώθηκε στα καθημερινά ραβασάκια τηλεθέασης της Nielsen θα έδινε αυτόματα σε προηγούμενες εποχές το πράσινο φως και για την επόμενη σεζόν, ενώ το συμβόλαιό τους θα συνοδευόταν με γενναία αύξηση στις αμοιβές τους. Οι οικονομικές δυσκολίες όμως που επικρατούν και στα τηλεοπτικά κανάλια αναγκάζουν όλους τους υπεύθυνους να ξεχάσουν τα «χρυσά» συμβόλαια και να επιβάλουν περικοπές και μειώσεις.
Χαρακτηριστικό είναι ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως αυτή του καναλιού της Μεσογείων, υπάρχει θρίλερ με την πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπεύθυνοι στο MEGA δεν μπορούν να καταλήξουν στο τι πρόκειται να κάνουν την επόμενη σεζόν. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου έναν μήνα τέθηκε σοβαρά το ενδεχόμενο κατάργησης της πρωινής ψυχαγωγικής εκπομπής. Ο βασικός λόγος ήταν το κόστος παραγωγής σε μία περίοδο που τα διαφημιστικά έσοδα στη συγκεκριμένη ζώνη έχουν μειωθεί κατά πολύ.
Οι πιο... ψύχραιμοι όμως, υποστήριξαν ότι ένα κανάλι όπως το MEGA πρέπει να έχει δυνατό πρόγραμμα και ιδιαίτερα σε παραδοσιακές ζώνες, όπως η πρωινή, πρέπει να δίνει το «παρών». Στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε πως το μέλλον του «Πρωινό mou» θα επανεξεταστεί εν ευθέτω χρόνο και αφού πρώτα αποφασιστεί ο συνολικός προϋπολογισμός του καναλιού. Οι σκέψεις αυτές που βασανίζουν τα στελέχη του MEGA μεταφέρθηκαν και στους Γιώργο Λιάγκα και Φαίη Σκορδά.
Η πληροφορία μάλιστα ότι ο ΑΝΤ1 ετοιμάζει μία διαφορετικού τύπου πρωινή ζώνη τούς έχει προβληματίσει πολύ, σκεπτόμενοι μήπως πρέπει να ακολουθήσουν ανάλογη πορεία.
Στο κανάλι του Αμαρουσίου βλέποντας ότι μέχρι τις 8 το πρωί τα διαφημιστικά έσοδα έχουν μειωθεί πολύ σχεδιάζουν την επόμενη σεζόν να αξιοποιήσουν το «δυνατό χαρτί» τους και να το μεταφέρουν σε άλλη ώρα ζώνης. Έτσι, θεωρείται σίγουρο ότι ο Γιώργος Παπαδάκης θα παρουσιάζει καθημερινή ενημερωτική εκπομπή από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι.
Το σχέδιο αυτό του ΑΝΤ1 καλοβλέπουν και στο MEGA που, ποντάροντας πολύ στον ενημερωτικό τομέα, δε θέλουν να χάσουν έδαφος από τους απέναντι. Το πλάνο «Β» λοιπόν για το κανάλι της Μεσογείων είναι απέναντι από τον «πατριάρχη της πρωινής ενημερωτικής ζώνης» να αντιπαραθέσουν τους Γιώργο Οικονομέα και Δημήτρη Καμπουράκη ακολουθώντας τον ίδιο προγραμματισμό με τους ανταγωνιστές τους.newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...