Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Εκφοβισμό των δημοσιογράφων στο ιρακινό Κουρδιστάν καταγγέλει η HRW

Human Rights Watch logoImage via Wikipedia
Να σταματήσουν τον εκφοβισμό των δημοσιογράφων ζήτησε από τις κουρδικές αρχές η οργάνωση Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), κάνοντας λόγο για προσβολή της ελευθεροτυπίας στην αυτόνομη κουρδική περιοχή του βόρειου Ιράκ. 

«Οι αξιωματούχοι της τοπικής κυβέρνησης του Κουρδιστάν και οι δυνάμεις ασφαλείας ευθύνονται για τις ολοένα και χειρότερες επιθέσεις στην ελευθερία της εργασίας των δημοσιογράφων στο ιρακινό Κουρδιστάν», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

«Οι τοπικοί αξιωματούχοι θα πρέπει να σταματήσουν τον εκφοβισμό των δημοσιογράφων μέσω μηνύσεων για δυσφήμιση, συλλήψεων και απειλών», συνεχίζει το HRW, απηχώντας τις ανησυχίες που έχουν ήδη εκφράσει και οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα. 

Το HRW αναφέρει ως παράδειγμα την περίπτωση του περιοδικού Lvin που έχει μηνυθεί για δυσφήμιση από το Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PDK) του προέδρου Μασούντ Μπαρζανί, το οποίο ζητά να κλείσει το έντυπο. Καταγράφει επίσης τη μαρτυρία του Μπριάρ Ναμίκ, δημοσιογράφου του Kurdistan News Network, ο οποίος υποστηρίζει ότι συνελήφθη και ξυλοκοπήθηκε από μέλη των δυνάμεων ασφαλείας στις 11 Μαΐου στη Σουλεϊμανίγια.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...