Image by The Eggplant via Flickr
Προσπάθεια για την δημιουργία (ορισμό ενδεχομένως) ειδικής συντονιστικής αρχής για την πλήρη μετάβαση στις επίγειες ψηφιακές εκπομπές, λένε οι πληροφορίες ότι καταβάλλεται έντονα τον τελευταίο καιρό. Ειδικότερα, το «σχέδιο», που ακόμη βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, όσον αφορά στην προώθησή του στα αρμόδια κυβερνητικά κλιμάκια, περιλαμβάνει υποβάθμιση ουσιαστικά του ρόλου του ΕΣΡ, με την παράλληλη αναβάθμιση της ΕΕΤΤ σε ό,τι αφορά τα ψηφιακά, ή ως εναλλακτική τη δημιουργία μιας νέας αρχής, της οποίας τα μέλη θα είναι περισσότερο «εξοικειωμένα» με την «κουλτούρα και τις ανάγκες» των άλλων χώρων -πλην των ΜΜΕ- που επηρεάζονται από την ψηφιακή μετάβαση. Το παράξενο είναι ότι «το σχέδιο», σύμφωνα με άλλες πηγές, φαίνεται να βρίσκει υποστηρικτές στα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Ο πάροχος της ΕΡΤ
Και μιλώντας για τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το ποιος θα αναλάβει την προγραμματιζόμενη εντονότατη δραστηριοποίηση της ΕΡΤ στο Διαδίκτυο, αφού η παροχή τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών υπηρεσιών μέσω Διαδικτύου ξεπερνά τις απλές απαιτήσεις ενός διαδικτυακού τόπου. Υπενθυμίζεται ότι, τα προηγούμενα χρόνια, ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας είχε στενή σχέση με τον ΟΤΕ -δεδομένου ότι τότε ήταν «κρατικό μαγαζί»- σήμερα ωστόσο τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Οπως αναφέρουν πληροφορίες, ο «πάροχος» θα πρέπει να έχει εμπειρία από το χώρο των ραδιοτηλεοπτικών υπηρεσιών και τη διαχείριση πολλών καναλιών. Θα κατανοεί καλύτερα τις ανάγκες τις ΕΡΤ.
Η ψηφιακή μετάβαση
Σε γενικές γραμμές, επιτυχία σημείωσε η μετάβαση στις ψηφιακές εκπομπές στην περιοχή της Αττικής, ακόμα και στις περιοχές που σταμάτησαν οι αναλογικές μεταδόσεις και οι τηλεθεατές βλέπουν πλέον τα ιδιωτικά κανάλια μόνο με αποκωδικοποιητή. Στο πλαίσιο αυτό και παρά τη δύσκολη συγκυρία, η Digea θα προχωρήσει στο επόμενο βήμα, με αλλαγή σχεδίου ωστόσο, αφού θα επεκτείνει το σήμα της στις ακριτικές περιοχές της χώρας. Επισημαίνεται ότι, αν οι συχνότητες στις παραμεθόριες περιοχές δεν καλυφθούν εγκαίρως, υπάρχει κίνδυνος να επωφεληθούν όμορες χώρες. Με δεδομένο ότι ο «κίνδυνος» για το συγκεκριμένο θέμα έρχεται από τα δυτικά, αναμένεται το ψηφιακό σήμα να κινηθεί προς τα εκεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά