Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Οι (αληθινοί) λόγοι της παραίτησης Γαμπρίτσου και τα σενάρια για την επόμενη ημέρα στην ΕΡΤ

Είναι λίγα τα λεφτά και πολλές οι ευθύνες! Αυτό ακούγεται από προχθές το βράδυ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής σχετικά με τους λόγους παραίτησης του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ Γιώργου Γαμπρίτσου. Ενώ η συγκεκριμένη καρέκλα στο παρελθόν είχε πολλούς μνηστήρες, μετά τις περικοπές στις οικονομικές απολαβές είναι εμφανές ότι πλέον είναι ηλεκτρική και κανείς δεν θέλει να καθίσει σε αυτήν!

Την επόμενη μέρα της παραίτησής του από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ ο Γιώργος Γαμπρίτσος πήγε κανονικά στο γραφείο του στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Ενημέρωσε δε για τις εκκρεμότητες τον Θανάση Παπαγεωργίου, που θα τον αντικαταστήσει στα καθήκοντα του προέδρου από την 1η Αυγούστου. Αλλωστε, σύμφωνα και με το νομοσχέδιο που θα καταθέσει το υπουργείο Πολιτισμού, πρόκειται να υπάρξει διαχωρισμός στις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου. Τις θέσεις αυτές επρόκειτο να καλύψουν αντίστοιχα οι κ. Παπαγεωργίου και Γαμπρίτσος, ενώ μετά την παραίτηση αναμένεται να προκηρυχτεί διαγωνισμός. Το ερώτημα που τίθεται είναι ποιος θα πάει!

Σίγουρα δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο κ. Γαμπρίτσος δεν είχε υπογράψει το συμβόλαιο με την ΕΡΤ. Μπορεί, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο ίδιος στο Δ.Σ., να κατάφερε να συμμαζέψει αρκετά τα οικονομικά της δημόσιας τηλεόρασης, σύμφωνα όμως με έγκυρες πληροφορίες, τον τελευταίο καιρό υπήρξε έντονος προβληματισμός για το τι πρόγραμμα θα μπορέσει να βγάλει η ΕΡΤ την επόμενη σεζόν με τόσες οικονομικές μειώσεις που είχαν επιβληθεί. Οι εντολές, όμως, από τον αρμόδιο υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο ήταν σαφείς: κόψτε από παντού και μη γίνονται ατασθαλίες! Μην ξεχνάμε ότι σήμερα ο υπουργός αναμένεται να παραλάβει το πόρισμα-φωτιά των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τα πεπραγμένα στην ΕΡΤ κατά την περίοδο 2006-2009. Και απ' ότι λέγεται… καίει πολλούς!

Εκτός όμως από το μέτωπο αυτής της «φωτιάς», μέσα στον Αύγουστο υπάρχει και το μέτωπο με τους περίπου οκτακόσιους συμβασιούχους. Και όπως αποδεικνύεται, κανείς δεν θέλει να αναλάβει τον ρόλο του «πυροσβέστη»!

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΕΛΑΣ Espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά