Η μεταφορά της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης από τις ζημιογόνες χρήσεις στην κερδοφορία, δεν έγινε δια μαγείας. Χρειάστηκε να αποχωρήσουν 1.047 συμβασιούχοι, για να επανέλθουν μόλις 286, να μειωθεί το κόστος ενημέρωσης και προγράμματος, να καταργηθούν τα αμαρτωλά επιτροπάτα και να διωχθεί δικαστικά το καθεστώς της προηγούμενης διοίκησης για να οδηγηθεί η ΕΡΤ από τις ζημίες των 18,2 εκατ. ευρώ το 2009 στην κερδοφορία των 30,6 εκατ. ευρώ στον απολογισμό για το 2010, παρά το γεγονός ότι ο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 10 εκατ. περίπου, στα 337 εκατ. ευρώ.
Το πλεόνασμα αυτό να παρέχει τη δυνατότητα στην ΕΡΤ να μειώσει το συσσωρευμένο χρέος της κατά 20 εκατ., ήτοι στα 99 εκατ. ευρώ. Η διαφημιστική απορρόφηση ανέρχεται στα 30 εκατ. ευρώ, χάρις, κυρίως στα έσοδα από την προβολή διαφημιζόμενων στον περιβάλλοντα χρόνο των αγώνων του Ολυμπιακού και φυσικά του Μουντιάλ 2010.
Καίτοι φειδωλή ως προς τους μισθούς και το κόστος προγράμματος η ΕΡΤ, έχει να παρουσιάσει προς την τρόικα, η οποία και παρήγγειλε την καταγραφή της κινητής και ακίνητης δημόσιας περιουσίας, ένα αξιόλογο περιουσιολόγιο με τα οικόπεδά της ανά την Ελλάδα να αποτελούν εκτάσεις «φιλέτα» αξίας 182 εκατ. ευρώ και τις κτιριακές εγκαταστάσεις σε Αθήνα - Επαρχία και Θεσσαλονίκη να αποτιμώνται σε 53,3 εκατ. ευρώ. Το κεντρικό κτίριο του Ραδιομεγάρου της Α. Παρασκευής αποτιμάται σε 20 εκατ. ευρώ ενώ τα βοηθητικά κτίρια εμφανίζουν αντικειμενική αξία 19,1 εκατ. ευρώ
Η ΕΡΤ έχει αναξιοποίητη περιουσία και στο πιο απίθανο σημείο: Εκτός από τον περιβάλλοντα χώρο της Μεσογείων 432 και Μεσογείων 136, 42.730 τ.μ. και 29.235 τ.μ., αξίας 56,4 εκατ. ευρώ και 36,5 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα, και εκτός από τα οικόπεδα της Ρηγίλλης, αξίας 6 εκατ. ευρώ, διαθέτει οικόπεδο - «φιλέτο» στον Α. Στέφανο, που αποτιμάται σε 14,1 εκατ. ευρώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά