Σε παρέμβαση, έναντι του διαφαινόμενου αδιεξόδου στο ζήτημα της ΕΡΤ, προχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, διαμηνύοντας τη θέση του ότι η αναδιοργάνωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης μπορεί να γίνει με την ΕΡΤ ανοικτή...
Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της Προεδρίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρεί ότι η αναδιάρθρωση της ΕΡΤ μπορεί να γίνει με την κρατική τηλεόραση «εν λειτουργία».
«Και αυτό», σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι ίδιες πηγές «πρέπει να γίνει το ταχύτερο».
Ψυχροπολεμικό κλίμα στο τρίγωνο Μαξίμου - Ιπποκράτους - Αγ. Κωνσταντίνου
Αρνητικής υποδοχής έτυχε πάντως η συμβιβαστική πρόταση την οποία μετέφερε προς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ο υπουργός Επικρατείας, Δ. Σταμάτης, και η οποία προβλέπει ένα μεταβατικό στάδιο στο οποίο η εικόνα τςη ΕΡΤ θα επέστρεφε στους τηλεοπτικούς δέκτες πλην όμως με πρόγραμμα «κονσέρβα» ώστε σταδιακά να ξεκινήσει η στελέχωση και η προετοιμασία του νέου φορέα όπως αυτό περιγράφεται στο νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ.
Τόσο ο Φ. Κουβέλης, με τον οποίο ο κ. Σταμάτης είχε δια ζώσης επαφή στο γραφείο του προέδρου τςη ΔΗΜΑΡ στην Αγίου Κωνσταντίνου ο Δ. Σταμάτης, όσο και ο ευρισκόμενος στο Παρίσι (για το φόρουμ των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών) Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά ο υπουργός Επικρατείας, ουσιαστικά απάντησαν ότι η επαναλειτουργία της ΕΡΤ δεν πρέπει να γίνει με πρόγραμμα «κονσέρβα».
Ο κ. Κουβέλης, επιπλέον, πρότεινε τη δημιουργία μίας τριμερούς επιτροπής, συγκροτούμενης από μέλη της κυβέρνησης, η οποία θα αναλάβει να υλοποιήσει με ταχύ βηματισμό την αναδιοργάνωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μετά από συνάντηση που είχε με το κλιμάκιο της EBU που βρίσκεται στην Αθήνα, προέβη πάντως σε μία ακόμη σκληρή δήλωση: «Όποιος επιλέγει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, έχει αυτός και την ευθύνη. Ας αναλάβουν λοιπόν τις ευθύνες τους».
Από την πλευρά της η Ιπποκράτους, απάντησε στις διαρροές του Μαξίμου για το «νόμο Βενιζέλου» βάσει του οποίου είχε σχεδιαστεί η αναδιάρθρωση της ΕΡΤ, κάνοντας λόγο για «γελοιότητες». «Ας ανακαλέσουν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που έβγαλαν και την κοινή υπουργική απόφαση. Ας γυρίσουμε πίσω στο νόμο του 2011», ανέφεραν οι ίδιες πηγές υπενθυμίζοντας ότι ο «νόμος Βενιζέλου» δεν προβλέπει τον «ξαφνικό θάνατο» δημοσίων φορέων και οργανισμών, αλλά την έκδοση εκτελεστικών νόμων για την αναδιάρθρωσή τους.
ΠΗΓΗ: Εθνος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά