Ο ραδιοφωνικός σταθμός Κέρκυρας ουσιαστικά σταματά τη λειτουργία του και επίσημα, αφού το προσωπικό παραγωγής προγράμματος που επέλεξε ο διαχειριστής του κλεισίματος της ΕΡΤ Γκίκας Μάναλης ως υπεύθυνος για την προκήρυξη, περιορίζεται στο… ένα άτομο!
Τη μοναδική θέση δημοσιογράφου στον ενδιάμεσο φορέα για τα Επτάνησα κατέλαβε η Μαρία Παγκράτη. Θα προσληφθούν ακόμα οι τεχνικοί Γιώργος Χαρτζάβαλος και Γιάννης Μοναστηριώτης (από τους απολυμένους της ΕΡΤ), η Στυλιανή Σπίνουλα που δεν έχει εργαστεί πάλι στην ΕΡΤ, καθώς και η Ελένη Παπαϊωάννου σε θέση διοικητικού προσωπικού.
Ας σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειονότητα των δημοσιογράφων της ΕΡΑ Κέρκυρας αρνήθηκαν να υποβάλλουν αίτηση για πρόσληψη στον "ενδιάμεσο φορέα".
Όλοι οι επιτυχόντες θα πρέπει να αποστείλουν τα δικαιολογητικά τους και μετά τον έλεγχο θα γίνουν οι προσλήψεις. Ήδη, έχουν προσληφθεί οι τεχνικοί Αλέκος Αγάθος, Παναγιώτης Κίτσος και Κώστας Κατσούλης με την πρώτη φουρνιά της προκήρυξης θέσεων.
Ένας δημοσιογράφος, έξι (!) τεχνικοί, κανένας μουσικός παραγωγός…
Αξιοσημείωτο είναι πως η κυβέρνηση δεν θέλει, όπως φαίνεται, τη λειτουργία των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΤ, ούτε καν αυτών (11 από τους 19) για τους οποίους αποφάσισε τη διατήρηση της λειτουργίας τους. Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς την απόφαση να τους στελεχώσει με έναν (!) δημοσιογράφο, ο οποίος (με δεδομένες της ανάγκες του πανελλαδικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα) προφανώς σε μία φυσιολογική λειτουργία ραδιοφωνικού σταθμού θα πρέπει μόνος του να εκτελεί χρέη παραγωγού εκπομπών, συντάκτη δελτίων ειδήσεων, εκφωνητή δελτίων ειδήσεων, συντάκτη ειδήσεων για την ιστοσελίδα, ρεπόρτερ, ανταποκριτή στο κεντρικό πρόγραμμα της τηλεόρασης, ανταποκριτή στο κεντρικό πρόγραμμα του ραδιοφώνου και να… παίρνει και την ετήσια άδεια του!
Αυτό, βέβαια, αν υποθέσει κανείς ότι η σύνθεση του Ρ/Σ Κέρκυρας θα παραμείνει, όσον αφορά τις οργανικές θέσεις, ίδια και στη ΝΕΡΙΤ (το νέο υπό δημιουργία φορέα) όπως αποφασίστηκε σήμερα για τον ενδιάμεσο φορέα. Θέσεις που είναι 6 (!!!) τεχνικών, 1 δημοσιογράφου και ενός διοικητικού υπαλλήλου!.. Όμως, ακόμα και αυτό είναι αμφίβολο αφού ο ενδιάμεσος φορέας των δίμηνων συμβάσεων έχει συνολικά 2100 άτομα προσωπικό περίπου ενώ η ΝΕΡΙΤ, σύμφωνα με δηλώσεις των κυβερνητικών υπευθύνων στις αρχές του καλοκαιριού, θα έχει το πολύ 600 μόνιμους υπάλληλους και 600 συμβασιούχους ορισμένου χρόνου ή «μπλοκάκια», δηλαδή λίγο περισσότερο από το 50% του ενδιάμεσου φορέα…
Για τα Γιάννενα, προσέλαβαν μόνο τον… ανταποκριτή της Ηγουμενίτσας!
Η επιχείρηση κατάργησης της παρουσίας δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα στην περιφέρεια φαίνεται από πολλές κραυγαλέες περιπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως για παράδειγμα η πρόσληψη ως μοναδικού δημοσιογράφου του ραδιοφωνικού σταθμού Ιωαννίνων την… πρώην ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ηγουμενίτσα Βάσω Γκόρου! Με αυτό τον τρόπο, ο σταθμός στα Γιάννενα μένει στην πραγματικότητα χωρίς ούτε έναν δημοσιογράφο…
Επιμένουν και ζητούν να μην απαξιωθεί
Μεγάλο μέρος των δημοσιογράφων των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΑ δεν υπέβαλλαν αίτηση πρόσληψης στον ενδιάμεσο φορέα, επιμένοντας στην άποψη ότι αποτελεί ένα παράνομο μόρφωμα που καταπατά δεκάδες νόμους και διατάξεις, τόσο όσον αφορά τη σύστασή του όσο και στη λειτουργία του. Σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους εργαζόμενοι στην ΕΡΑ Κέρκυρας, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών μηνών από το κλείσιμο της ΕΡΤ και την έναρξη του αγώνα τους, υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων: «(Η κυβέρνηση) συρρικνώνει – μέχρις εξαφανίσεως – βασικούς τομείς δράσεις της ΕΡΤ: για παράδειγμα, καταργεί τα 7 από τα 19 περιφερειακά ραδιόφωνα και όσα διατηρεί, μεταξύ των οποίων ο Σταθμός της Κέρκυρας, έχουν μιαν, προσχηματική συγκρότηση (ένας δημοσιογράφος για την Κέρκυρα) που σε καμία περίπτωση δε συνιστά λειτουργία Ρ.Σ. Στη διαδικασία αυτή συνέβαλε δυστυχώς η απόφαση μεγάλου αριθμού συναδέλφων που, για τους δικούς τους λόγους ο καθένας, δήλωσαν συμμετοχή , κάνοντας αίτηση για εργασία στο τηλεοπτικό μόρφωμα της «Δ.Τ», δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον αρμόδιο υπουργό Π. Καψή και στην κυβέρνηση, αφού τους λοιδόρησε, τους συκοφάντησε, τους άφησε άνεργους, τώρα να μιλά εξ ονόματός τους και να… ανησυχεί για το εργασιακό μέλλον τους».
Οι υπογράφοντες απεργοί εργαζόμενοι της ΕΡΑ Κέρκυρας ζητούν «τη διατήρηση και λειτουργία – σε πλήρη και όχι προσχηματική ανάπτυξη - περιφερειακού ραδιοφωνικού σταθμού που θα αποτελεί σταθερό πόλο, σημείο αναφοράς και εξισορροπητικό παράγοντα στο τοπίο της μαζικής επικοινωνίας».
corfupress.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά