Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Σπατάλες στα ΜΜΕ της Βουλής


ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ για τα τεράστια ποσά που διαθέτει η Βουλή για τη λειτουργία των δικών της Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης τον τελευταίο καιρό ακούγονται συνεχώς όλο και συχνότερα ακόμα και μέσα στο Κοινοβούλιο. Είναι γνωστό ότι το κονδύλι για τα μέσα που διαθέτει η Βουλή αγγίζει τα 7 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού, ραδιοφωνικού σταθμού και της διαδικτυακής πύλης. Είναι χαρακτηριστικό ότι το κόστος του site μόνο ανέρχεται στο ένα εκατομμύριο ευρώ. Το κονδύλι αυτό πλέον μπαίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο της κυβέρνησης, κάτι που σημαίνει ότι ενδεχομένως θα υπάρξουν σημαντικές περικοπές στα μέσα της Βουλής, που ενδεχομένως θα αγγίξουν και το ανθρώπινο δυναμικό. Ακόμα και ο Λάκης Λαζόπουλος την περασμένη Τρίτη αναφέρθηκε στο κόστος λειτουργίας του διαδικτυακού τόπου του Κοινοβουλίου λέγοντας ότι από το ένα εκατ. που διατέθηκε κάποιοι έφαγαν λεφτά και πρέπει να βρεθούν και να πάνε φυλακή.
Ενόχλησαν τα ονόματα
Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης πάντως αποφάσισε να εγκαλέσει το αποκαλυπτικό δελτίο του EXTRA 3 επειδή αποφάσισε να ανοίξει τα μικρόφωνα στους τηλεθεατές οι οποίοι κατέθεσαν την άποψή τους για το ποιοι έφαγαν τα λεφτά, με αποτέλεσμα να ακουστούν στον αέρα πολλά ονόματα και των δύο μεγάλων κομμάτων. Ο σταθμός καλείται σε απολογία επειδή, κατά την άποψη των μελών του συμβουλίου, σε τέτοιες εποχές δεν πρέπει να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά… Επίσης διατυπώνεται η άποψη ότι παραβιάζεται το τεκμήριο της αθωότητας.
Εδώ όμως η υπόθεση σηκώνει κουβέντα καθώς οι βουλευτές χαίρουν ασυλίας η οποία σπανίως αίρεται και οι υπουργοί προστατεύονται από το νόμο περί ευθύνης ή μάλλον «ανευθυνότητάς τους», κάτι που σημαίνει ότι και οι μεν και οι δε δεν υπάγονται στην ίδια κατηγορία με τους υπόλοιπους πολίτες και ασφαλώς χαίρουν ειδικής μεταχείρισης από το δικαιικό σύστημα. Όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου, αλλά τι γίνεται με αυτούς που μόνοι τους αποφασίζουν αν θα επιτρέψουν στη δικαιοσύνη να τους κρίνει και ο χρόνος κατά τον οποίο τα αδικήματά τους παραγράφονται είναι απειροελάχιστος; Στην περίπτωση της εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη με τον τίτλο «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα», το ΕΣΡ δεν θεώρησε ότι συνέβη κάτι μεμπτό επειδή μάλλον δεν ακούστηκαν ονόματα. Όταν ακούγονται ονόματα, φαίνεται πως μπλέκει η κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά