Πρόκειται για τα «72 Γρίφοι και Σταυρόλεξα», «Κρυμμένες λέξεις» και «90 Σκανδιναβικά» σε πρώτη φάση, ενώ στα μέσα Ιουνίου θα κάνουν την εμφάνισή τους στα περίπτερα τα γυναικεία
εφηβικά περιοδικά «It’s Me Super Magazine» και «It’s Me», τα οποία θα κυκλοφορούν σε μηνιαία και εβδομαδιαία βάση αντίστοιχα.
Σημειώνεται ότι πρόσφατα το άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, έγινε το ιδανικό κέλυφος προστασίας και συσσώρευσης κεφαλαίων της εταιρίας Περιοδικός Τύπος Α.Ε. της οικογένειας Ανεμοδουρά, γράφει η εφημερίδα ΔΡΟΜΟΣ της Αριστεράς και επισημαίνει:
"Πρόκειται για μια από τις ιστορικότερες εκδοτικές εταιρίες, με δεκάδες τίτλους περιοδικών στα περίπτερα, η οποία φρόντισε να εισαχθεί στις προστατευτικές διατάξεις του εν λόγω νόμου, ώστε να έρθει σε «συνδιαλλαγή» με τους πιστωτές της και να μην… πτωχεύσει. Το αποτέλεσμα: οι 110 και πλέον εργαζόμενοι και οι δεκάδες συνεργάτες έχουν συσσωρεύσει απλήρωτες αποδοχές πολλών μηνών, έχουν περάσει σειρά εορτών χωρίς τα απαιτούμενα, από το νόμο, δώρα, ενώ όσοι έχουν αναγκαστεί να αποχωρήσουν, δεν έχουν πληρωθεί δεδουλευμένα, αποζημιώσεις, επιδόματα.
Το ίδιο διάστημα τα έσοδα από τα περιοδικά κατευθύνονται στα ταμεία της εταιρίας, ενώ εκατομμύρια υποχρεώσεων παραμένουν απλήρωτα, αφού η υπαγωγή στο άρθρο 99 παρέχει αυτή τη δυνατότητα ενόψει του καθεστώτος «συνδιαλλαγής».
Όλη αυτή την περίοδο οι εργαζόμενοι δοκίμασαν όλες τις μορφές κινητοποιήσεων (απεργίες, συγκεντρώσεις, επίσχεση εργασίας, καταγγελίες στην επιθεώρηση εργασίας), ενώ σε κάθε δικαστική προσφυγή της εργοδοσίας παρέμβαιναν διεκδικώντας και πετυχαίνοντας συμφωνίες που, όμως, δεν τηρούνταν. Η εργοδοσία οχυρωμένη πίσω από το... περίφημο άρθρο 99, ασφαλής αφού έχει το ακαταδίωκτο, συνεχίζει να μην τηρεί καμία συμβατική ή ουσιαστική της υποχρέωση.
Φτωχή εταιρία – πλούσιοι εταίροι
Μήπως είναι πραγματική η ένδεια της επιχείρησης; Μήπως πραγματικά χτύπησε η κρίση την πόρτα της και μείωσε τα έσοδα της; Θα μπορούσε ίσως να γίνει πιστευτό. Αλλά την ώρα που οι εργαζόμενοι της εταιρίας πένονται, οι μέτοχοι– μέλη της οικογένειας «επιχειρούν» στην ενέργεια, επενδύουν σε ακίνητα, κυκλοφορούν με πολυτελή μέσα σε ξηρά, αέρα και θάλασσα, στήνουν επιχειρήσεις και προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποφύγουν ευθύνες και υποχρεώσεις. Πού στηρίζεται αυτή η στάση; Μα στην ίδια τη νομοθεσία και την πλήρη κάλυψη που προσφέρει στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ έχουν γίνει τουλάχιστον τρεις έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας και έχει κινηθεί διαδικασία ποινικής δίωξης, δεν έχει επιβληθεί μέχρι σήμερα ούτε ένα στοιχειώδες πρόστιμο.
Σοβαρές ευθύνες επιρρίπτουν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης και στα κλαδικά σωματεία του Τύπου, τα οποία αν και είναι πλήρως ενήμερα για την κατάσταση και σύρθηκαν να προκηρύξουν κινητοποιήσεις, δεν έχουν οργανώσει στοιχειωδώς την άμυνα των εργαζομένων, μπροστά σε ένα φαινόμενο που στον Τύπο τείνει να γίνει καθολικό".
Απαράδεκτο... και προφανώς αληθινό
ΑπάντησηΔιαγραφήΠου βρήκαν τα λεφτά για να αγοράσουν ή δημιουργήσουν (δεν γνωρίζω τα παρασκήνια) νέα περιοδικά όπως "It's me" ... ; νέο δεν είναι;
Αν και γνωρίζουμε όλοι ότι δεν είναι εύκολο να τρέξεις μια επιχείρηση, ο κάθε εργοδότης που στήνει και στελεχώνει μια εταιρεία έχει ευθύνη απέναντι στους εργαζομενους του ....
Ακουγεται ότι οι εργαζόμενοι του Περιοδικού Τύπου ΑΕ (τουλάχιστον οι μη "εκλεκτοί", όσοι δεν άνηκαν σε κλίκες και δεν μεταφέρθηκαν στην νέα εταιρεία) δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως για την κατάσταση της εταιρείας... τον τελευταίο χρόνο μάλιστα ο εργοδότης παρότρυνε τους εργαζόμενους να βάλουν τα δυνατά τους για να σωθεί η εταιρεία!!!
Αυτές είναι οι σημερινές αξίες: δειλία, πλούτη, κ.ά.