Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Συμπαράσταση στον Αλ. Ανδρικάκη από την ΕΣΗΕΠΗΝ

Με ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΕΣΗΕΠΗΝ καταγγέλλει την ενέργεια της συμβούλου του πρωθυπουργού κας Σχοιναράκη η οποία όπως τονίζεται "έκανε αγωγή κατά του Δημοσιογράφου Αλέκου Ανδρικάκη όχι για κάποια δημοσιεύματα στα ΜΜΕ που εργαζόταν, αλλά για αναρτήσεις που έκανε στο FACEBOOK και για LIKE που έκαναν οι διαδικτυακοί φίλοι του".

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:


"Λίγες μόλις μέρες μετά την πρωτοφανή μαζική συμμετοχή του κόσμου στις εργατικές διαδηλώσεις και με την κοινωνία να ΄΄βράζει΄΄ για την κυβερνητική πολιτική και τις παρενέργειες της, οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης αντί να δουν το δέντρο της οργής...κοιτάζουν το δάχτυλο που το δείχνει!

Η σύμβουλος του πρωθυπουργού, πρώην Νομάρχης και βουλευτής Ηρακλείου Ευαγγελία Σχοιναράκη, έκανε αγωγή κατά του Δημοσιογράφου Αλέκου Ανδρικάκη όχι για κάποια δημοσιεύματα στα ΜΜΕ που εργαζόταν, αλλά για αναρτήσεις που έκανε στο FACEBOOK και για LIKE που έκαναν οι διαδικτυακοί φίλοι του, σχολιάζοντας δράσεις, συμπεριφορές και δηλώσεις της πρωθυπουργικής συμβούλου.

Η κ. Σχοιναράκη ζητεί από το συνάδελφο, εκλεκτό μέλος της Δημοσιογραφικής Οικογένειας της Κρήτης και της Ένωσης μας, τη φυλάκιση του(!) και το ποσό των 100.000 ευρώ ως αποζημίωση για την ηθική βλάβη, την οποία υποστηρίζει ότι υπέστη!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων καταγγέλλει την ενέργεια της κ. Σχοιναράκη, που με αυτόν το τρόπο εισάγει νέα ήθη στο δημόσιο λόγο αλλά και στις ιδιωτικές συναθροίσεις, αφού η αγωγή της αναφέρεται σε λεγόμενα και αναρτήσεις που γίνονται στα πλαίσια της Ιδιωτικής Σφαίρας.

Παράλληλα καλούμε την κ. σύμβουλο του πρωθυπουργού να την ανακαλέσει άμεσα, διότι με αυτόν το τρόπο προσπαθεί να φιμώσει και να ασκήσει μια ιδιότυπη ΄΄τρομοκρατία΄΄ στις ιδιωτικές συζητήσεις, τις ανταλλαγές σκέψεων και απόψεων, ενώ παράλληλα προσπαθεί με έμμεσο τρόπο να λογοκρίνει το συνάδελφο, ακυρώνοντας τον επαγγελματικά στα Μέσα τα οποία εργάζεται.

Ακόμα η Ένωση Συντακτών διευκρινίζει πως αν δεν αποσυρθεί η αγωγή θα σταθεί αρωγός του συναδέλφου στην καινοφανή αυτή δικαστική διαμάχη, ξεκαθαρίζοντας πως για κάθε πολίτη αυτής της χώρας είναι πάντα επίκαιρη και διαχρονική η ρήση του Βολταίρου΄΄ μπορεί να διαφωνεί ριζικά κάποιος με τις απόψεις σου αλλά θα δώσω μάχη μέχρι θανάτου για να μπορείς να τις διατυπώσεις΄΄!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...