Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Ως τα μέσα Ιουλίου ο νόμος για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση

Εντός του πρώτου 15ημέρου του Ιουλίου μπορεί να κατατεθεί ο νόμος για τη θεσμική συγκρότηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, με όλες τις προβλέψεις για τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της και με βάση το σχέδιο της Επιτροπής Αλιβιζάτου, τονίζει σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής.

«Η πρώτη, άμεση προτεραιότητά μας είναι να αρχίσει να εκπέμπει και πάλι η δημόσια τηλεόραση. Το επιτάσσει η απόφαση του ΣτΕ και το ζητά η ελληνική κοινωνία» σημειώνει ο υφυπουργός, ενώ σχετικά με την άρση του «μαύρου» από τους τηλεοπτικούς δέκτες, τονίζει χαρακτηριστικά: «Αν χρειαστεί από το... υπερπέραν θα εκπέμψουμε το νέο σήμα».

Τη Δευτέρα ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης θα έχει νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζόμενων της ΕΡΤ, μετά την πρόταση που τους παρουσίασε. Η χθεσινή, δεύτερη συνάντησή τους απέβη άκαρπη.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η πρόταση του κ. Καψή, όπως παρουσιάστηκε στη Γενική Συνέλευση, αναφέρει ότι η λειτουργία του μεταβατικού σχήματος θα γίνει με 2.000 εργαζόμενους και τα κριτήρια επιλογής τους θα καθοριστούν εντός 10ημερου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...