Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Έρευνα για την ΕΡΤ ζητά η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικαλιστικών Οργανώσεων

Πρόκειται για ζητήματα που περιλαμβάνονται στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, επισημαίνει η ETUC


Επιστολή στα θεσμικά όργανα της ΕΕ απέστειλε η  Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (ΕΤUC), με την οποία ζητά τη διεξαγωγή έρευνας για το κλείσιμο της ΕΡΤ, με ιδιαίτερη έμφαση στο δικαίωμα στην πληροφόρηση και στην ανάγκη διαβούλευσης των εργαζομένων.

Πρόκειται για ζητήματα που περιλαμβάνονται στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, επισημαίνει η ETUC. Σε δηλώσεις της, η γραμματέας της Ομοσπονδίας, Κλάουντια Μεν, υπογράμμισε ότι αυτό το κλείσιμο αποδεικνύει ότι τα δικαιώματα στην πληροφόρηση και στη διαβούλευση εργαζομένων και δημοσιογράφων αγνοήθηκαν πλήρως και απαιτείται αναθεώρηση της σχετικής κοινοτικής οδηγίας.

«Όπως πριν από δέκα χρόνια, με την υπόθεση Renault στο Βιλβόρντ του Βελγίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλείται να αποδείξει ότι τα θεμελιώδη δικαιώματα βρίσκονται στην καρδιά του ευρωπαϊκού εγχειρήματος» τόνισε η κ. Μεν.

Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικαλιστικών Οργανώσεων ζητά από την Επιτροπή να συμπεριλάβει τις δημόσιες επιχειρήσεις στις πρόνοιες που υπάρχουν σε επίπεδο ΕΕ για την πληροφόρηση και τη διαβούλευση, ενισχύοντας μάλιστα τις υπάρχουσες διαδικασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...