Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Ντασό για τη «Le Parisien»

Σερζ Ντασό. Παίρνει εφημερίδα, πουλάει αεροπλάνα
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Γαλλία η είδηση ότι ο Ομιλος Αμυντικής Βιομηχανίας του Σερζ Ντασό, ενδέχεται να εξαγοράσει την εφημερίδα «Le Parisien», η οποία βρίσκεται σε κρίσιμη οικονομική κατάσταση έπειτα από σημαντική πτώση της κυκλοφορίας της. Ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας Εμίλ Αμαορί διεξάγει διαπραγματεύσεις με την εταιρεία Ντασό, η οποία διοικεί ήδη το μεγάλο συγκρότημα της εφημερίδας «Le Figaro». 

Η προοπτική πώλησης της «Le Parisien» στον Ομιλο Ντασό, τροφοδοτεί δημοσιογραφικές καταγγελίες για «πολιτική παρέμβαση του Σαρκοζί, ο οποίος επιδιώκει να πάρει τη ρεβάνς έπειτα από την εξαγορά της "Le Monde" από το τρίο επιχειρηματιών (Pigasse-Berge-Niel), προσκείμενων πολιτικά στην Αριστερά, ενώ είχε εκφράσει αντίθεση».

Γαλλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι «τα Ηλύσια ζήτησαν από τον Σερζ Ντασό, γερουσιαστή του κυβερνώντος κόμματος UMP, να εξετάσει ευνοϊκά την εξαγορά της "Le Parisien" και σε ανταπόδοση η κυβέρνηση θα αναλάμβανε την υποχρέωση να αγοράσει από τον Ομιλο έντεκα επιπλέον αεροπλάνα Ραφάλ μέχρι το 2013.

Ο Ντασό δεν μπορεί να αρνηθεί μια γενναιόδωρη χειρονομία προς τον Σαρκοζί, προκειμένου να του εξασφαλίσει με την εξαγορά της "Le Parisien" μιας δεύτερης μετά την "Le Figaro" εφημερίδας που θα στηρίξει την προεκλογική του εκστρατεία στις προεδρικές εκλογές του 2012». Εκπρόσωπος της εταιρείας Ντασό διέψευσε ότι υπήρξαν οποιεσδήποτε συνεννόησεις με τα Ηλύσια.ENET.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...