Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Επιδοτήσεις μόνο σε φιλικές προς το καθεστώς εφημερίδες

Οι ιρανικές εφημερίδες θα λαμβάνουν επιδοτήσεις ανάλογα με το κατά πόσο είναι πιστές στο καθεστώς, δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Ισλαμικής Καθοδήγησης Μοχαμάντ Χοσεϊνί, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου.
«Οι επιδοτήσεις θα χορηγούνται στις εφημερίδες ανάλογα με τη θέση τους. Δεν μπορούμε να βοηθούμε εφημερίδες που είναι εναντίον του καθεστώτος», δήλωσε ο υπουργός, χωρίς να αναφέρει παραδείγματα.
«Δεν θα βοηθήσουμε τον γραπτό Τύπο, τους εκδότες και τους σκηνοθέτες που εξελίσσονται προς κατεύθυνση αντίθετη προς την οδό που έχει πάρει το καθεστώς, αλλά θα ενισχύσουμε αυτούς που βρίσκονται στη γραμμή των στόχων του καθεστώτος», πρόσθεσε.
Μετά την αμφιλεγόμενη επανεκλογή του προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ τον Ιούνιο του 2009, πολλές μεταρρυθμιστικές εφημερίδες έκλεισαν και δεκάδες δημοσιογράφοι συνελήφθησαν και καταδικάσθηκαν σε βαριές ποινές φυλάκισης. Ο τομέας του κινηματογράφου έγινε επίσης στόχος. Ο διάσημος Ιρανός σκηνοθέτης Τζαφάρ Παναχί έμεινε φέτος στη φυλακή για περισσότερους από τρεις μήνες, αφού επεχείρησε να κάνει μια ταινία για το κίνημα διαμαρτυρίας της αντιπολίτευσης μετά την επανεκλογή του Αχμαντινεζάντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...