Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Προειδοποιητική απεργία στις εφημερίδες Μακεδονία και Θεσσαλονίκη

Προειδοποιητική απεργία στις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη», από την Παρασκευή στις 11 το πρωί, έως το Σάββατο στις 4 το απόγευμα κηρύσσει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ ζητώντας την ανάκληση της απόλυσης επτά δημοσιογράφων.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ έχει ως εξής:

«Επτά δημοσιογράφους απέλυσε αιφνιδιαστικά η Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική ΑΕ, δυναμιτίζοντας την προσπάθεια των εργαζομένων να ανακτήσουν οι εφημερίδες Μακεδονία και Θεσσαλονίκη το έδαφος που έχασαν εξαιτίας επιλογών της εργοδοσίας.

Με τις απολύσεις αυτές, το δημοσιογραφικό δυναμικό των εφημερίδων μειώνεται σε βαθμό πολύ μεγαλύτερο απ’ όσο θα επέτρεπαν οι στοιχειώδεις προδιαγραφές αξιοπιστίας ενημερωτικών Μέσων. Επιπλέον, απαξιώνονται διαδοχικές προσπάθειες των εργαζομένων, που έγιναν με αποκλειστικό στόχο όχι μόνο να συνεχιστεί η έκδοση των εφημερίδων, αλλά να γίνει αυτό με όρους που αναλογούν σε γνήσια προϊόντα δημοσιογραφικού έργου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ κηρύσσει προειδοποιητική απεργία στις εφημερίδες Μακεδονία και Θεσσαλονίκη, που αρχίζει αύριο, Παρασκευή 2 Μαρτίου στις 11.00 και λήγει το Σάββατο 3 Μαρτίου στις 16.00.

Ζητούμε από την εργοδοσία να ανακαλέσει αμέσως τις απολύσεις που ανακοίνωσε και να διασφαλίσει με κάθε τρόπο τις προδιαγραφές αξιοπιστίας και τον ενημερωτικό χαρακτήρα των εφημερίδων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...