Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Δίπλα στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ3 στέκεται η ΕΣΗΕΜ-Θ

Δίπλα στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ3 στέκεται η ΕΣΗΕΜ-Θ η οποία δηλώνει πως «θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο και με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, το δικαίωμα της ΕΡΤ3 να λειτουργεί με προδιαγραφές αξιοπιστίας που αναλογούν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση»

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ

Με ακύρωση του ενημερωτικού χαρακτήρα της απειλείται η ΕΡΤ3, εφόσον επαληθευτούν οι προθέσεις της διοίκησης της ΕΡΤ ΑΕ να ανανεώσει λιγότερες από τις μισές συμβάσεις έργου δημοσιογράφων που αυτή τη στιγμή απασχολούνται στα προγράμματα του σταθμού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ χωρίς περιστροφές επισημαίνει ότι μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει στην αναγκαστική διακοπή ενημερωτικών εκπομπών της ΕΡΤ3, οι οποίες ούτως ή άλλως παράγονται σε οριακές συνθήκες, με τον ελάχιστο αριθμό δημοσιογράφων. Τονίζει επίσης ότι είναι ακατανόητη η άνιση μεταχείριση που προκύπτει σε σχέση με την πραγματικότητα στην Αθήνα, όπου η δημόσια ραδιοτηλεόραση λειτουργεί με αριθμό υπαλλήλων που της επιτρέπει με άνεση να επιτελεί τον ρόλο της, ενώ στην περίπτωση της ΕΡΤ3 θεωρείται διαχρονικά «δίκαιο» να υπολειτουργεί και να φιμώνεται έτσι η μοναδική πανελλαδική φωνή της ελληνικής περιφέρειας.

Ο προϋπολογισμός με τον οποίο λειτουργεί το τρίτο κανάλι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης σε σχέση με το παραγόμενο έργο και την ανταπόκριση του κοινού σ’ αυτό αποτελεί παράδειγμα αποτελεσματικότητας, που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πληγεί. Αντιθέτως η διοίκηση της ΕΡΤ ΑΕ και η κυβέρνηση πρέπει να επαληθεύσουν εμπράκτως όσα κατά καιρούς έχουν υποστηρίξει για την ανάγκη να ενισχυθεί ο ρόλος της ΕΡΤ3. Ένα πρώτο βήμα θα ήταν να μη της στερήσουν ούτε έναν από τους συμβασιούχους δημοσιογράφους.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ είναι αποφασισμένο να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο, και με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, το δικαίωμα της ΕΡΤ3 να λειτουργεί με προδιαγραφές αξιοπιστίας που αναλογούν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...