Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Αίγυπτος: Οι αρχές ερεύνησαν και κατέσχεσαν υλικό απο ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο στο Κάιρο

Η αιγυπτιακή αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες στα γραφεία του ιρανικού τηλεοπτικού δικτύου Αλ Αλάμ και κατέσχεσε υλικό του αραβόφωνου καναλιού με την αιτιολογία πως λειτουργούσε στην Αίγυπτο χωρίς άδεια από τις αρχές, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές ασφαλείας. Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή και ο διευθυντής του Άχμεντ Σιούφι δέχθηκε παρατηρήσεις από τις αρχές διότι εργαζόταν χωρίς άδεια, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Στην ιστοσελίδα του δικτύου, ο Σιούφι επιβεβαίωσε πως «μεγάλος αριθμός μελών των αρχών ασφαλείας εισέβαλαν στα γραφεία του Alalam News Networ».

Ο ίδιος χαρακτήρισε την επιχείρηση αυτή «μία επίθεση κατά των ελευθεριών και ένα μέσο για να 'λογχίσουν'» τα μέσα ενημέρωση και πρόσθεσε πως το κανάλι του πολλάκις είχε υποβάλλει επίσημο αίτημα για να αποκτήσει αδειοδότηση από τις αρχές της Αιγύπτου, όμως χωρίς επιτυχία.

Δεκάδες άτομα, μεταξύ τους και δημοσιογράφοι του Αλ Άλαμ στο Κάιρο, συγκεντρώθηκαν μπροστά από την έδρα της ένωσης δημοσιογράφων στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας για να διαμαρτυρηθούν εναντίον των ερευνών που πραγματοποίησαν οι αρχές.

Το ίδιο δίκτυο είχε ερευνηθεί και είχε κατασχεθεί υλικό του και τον Ιούλιο 2008, διότι δεν είχε αποκτήσει άδεια μετάδοσης προγραμμάτων στην Αίγυπτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...