Κυριακή 20 Μαΐου 2012

ΕΔΟΕΑΠ: Διακόπηκε, λόγω κόστους, η συνεργασία με το ΙΑΤΡΙΚΟ Αθηνών και το ΥΓΕΙΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ, όπως ήδη έχετε ενημερωθεί με προηγούμενη Ανακοίνωση, αναγκάστηκε να διακόψει τις συμβάσεις με τον όμιλο του Ιατρικού Αθηνών και το Υγεία, μετά από πολύχρονη και επιστημονικά τουλάχιστον καλή μεταξύ μας συνεργασία. Η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Οργανισμός, λόγω της Κρίσης, υποχρέωσε τη Διοίκηση σε λήψη και αυτής της απόφασης .
Αξίζει να σημειωθεί ότι επί του συνόλου της νοσοκομειακής δαπάνης, τα δύο προαναφερόμενα Νοσηλευτικά Ιδρύματα καταλάμβαναν ή και ξεπερνούσαν  το 38% της δαπάνης.
Από το 2009, η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ δημιούργησε ισχυρό σύστημα ελέγχου που ήδη αποδίδει.
Στο σημερινό δυσμενές οικονομικό περιβάλλον όμως, ο ΕΔΟΕΑΠ υποχρεώνεται σε διακοπή, στηρίζοντας ωστόσο τη Νοσοκομειακή Περίθαλψη διατηρώντας τη συνεργασία με αρκετά ιδιωτικά Νοσηλευτήρια και Κλινικές ( κοστολόγηση ΚΕΝ+20%) για τις οποίες ισχύουν χαμηλότερες τιμές νοσηλίων και αξιοποιώντας παράλληλα τις δυνατότητες του ΕΣΥ μέσω κοστολόγησης των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων (κοστολόγηση ΚΕΝ). Παραμένει και εντατικοποιείται το καθεστώς ελέγχου και η διαδικασία  έκδοσης εισιτηρίων εισαγωγής ασθενών.
Με αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ με την υπ.αριθμ. Α.Δ.Σ 17/9-4-2012,διατηρεί το δικαίωμα περίθαλψης στο Ιατρικό και στο Υγεία στους άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους με διαγνωσμένη κακοήθη νεοπλασματική νόσο και για αιτίες εισαγωγής που σχετίζονται μόνο με την αντινεοπλασματική τους θεραπεία , μέχρι πέρατος αυτής και οι οποίοι είχαν ήδη ξεκινήσει θεραπεία στα προαναφερθέντα Νοσηλευτήρια και έχουν επιλέξει το θεράποντα ιατρό τους σε αυτά.
Οι συνάδελφοί μας υποστηρίζονται και η Διοίκηση στέκεται αρωγός για την αντιμετώπιση της αρρώστιας και στη συνέχιση της θεραπείας τους στα συγκεκριμένα Νοσηλευτικά Ιδρύματα με την ευχή για γρήγορη αποκατάσταση της υγείας τους.
Ασφαλώς, όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να περιθάλπονται στο Ιατρικό και στο Υγεία είναι ελεύθεροι να το κάνουν, να τηρούν τις διαδικασίες του ΕΔΟΕΑΠ . Θα αποζημιώνονται όμως εκ των υστέρων με την προσκόμιση νόμιμων παραστατικών. Συγκεκριμένα, για παρακλινικές εξετάσεις με τιμές Π.Δ μείον συμμετοχή 20% για τους εν ενεργεία & 5 % για τους συνταξιούχους και για νοσήλια σύμφωνα με κοστολόγηση ΚΕΝ +20% για τα άμεσα και ΚΕΝ +10% για τα έμμεσα μέλη μας.
ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ
Καθώς οι καρδιαγγειακές παθήσεις αποτελούν τις συχνότερες ασθένειες του σύγχρονου κόσμου και συνοδεύονται από αυξημένα ποσοστά νοσηρότητας και θνησιμότητας, η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ συμπεριέλαβε και τους Καρδιολόγους στις εξαιρέσεις από τον περιορισμό ελεύθερης επιλογής για τους ασφαλισμένους που διαμένουν  στα επτά διαμερίσματα του Δήμου Αθηναίων και στους γειτονικούς Δήμους (Ζωγράφου-Καισαριανή).
Διευκρινίζεται  ότι σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ (Α.Δ.Σ  7/13-2-2012) από 1-5-2012 οι ασφαλισμένοι μας που διαμένουν στα επτά διαμερίσματα του Δήμου Αθηναίων και στους γειτονικούς Δήμους ( Ζωγράφου-Καισαριανή), θα πρέπει να προσέρχονται μόνο στα ιατρεία του ΕΔΟΕΑΠ για τις ειδικότητες ιατρών που υφίστανται.Eξαιρούνται οι: Παιδίατροι , οι Γυναικολόγοι οι Καρδιολόγοι  και οι Οδοντίατροι.
Υπενθυμίζουμε ότι μεταξύ ΕΔΟΕΑΠ και του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) έχει υπογραφεί σύμβαση συνεργασίας για τη διενέργεια μιας ολοκληρωμένης σειράς καρδιολογικών εξετάσεων, ενώ επιπλέον έχουμε συμβληθεί με εξειδικευμένα Καρδιολογικά Κέντρα.
Για τους διαμένοντες στα επτά διαμερίσματα του Δήμου Αθηναίων και στους γειτονικούς Δήμους(Ζωγράφου-Καισαριανή), το ίδιο ισχύει για την πραγματοποίηση παρακλινικών και εργαστηριακών εξετάσεων που πραγματοποιούνται εντός του Οργανισμού, καθώς και για τη χρήση του Φυσικοθεραπευτηρίου του ΕΔΟΕΑΠ.
Δυστυχώς ,τα δυσμενή οικονομικά δεδομένα αποδεικνύουν ότι προκειμένου να συνεχιστεί δωρεάν η Α’βάθμια Περίθαλψη στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Οργανισμού οδηγούμαστε αναγκαστικά και σταδιακά στη λύση της εξυπηρέτησης μόνο από το ολοκληρωμένο Σύστημα Α’βάθμιας Περίθαλψης του ΕΔΟΕΑΠ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Λυπούμαστε για κάθε δυσκολία που οι αποφάσεις μας δημιουργούν και σας διαβεβαιώνουμε ότι ο ΕΔΟΕΑΠ κινείται πάντα στην κατεύθυνση της καλύτερης δυνατής εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του, με πρωταρχικό μέλημα την ιατρική φροντίδα, την κοινωνική αλληλεγγύη και τη βιωσιμότητα του Οργανισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...