Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Οικολόγοι Πράσινοι: Όχι στην απέλαση του δημοσιογράφου Nico Ago!

Επιιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ.Αντώνη Μανιτάκη και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Ελευθέριο Οικονόμου έστειλαν οι Οικολόγοι Πράσινοι με αφορμή την διαταγή απέλασης των αρχών στον διακεκριμένο δημοσιογράφο και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κ.Nico Ago.

Όπως επανειλημμένα έχουν επισημάνει οι Οικολόγοι Πράσινοι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο σε ότι αφορά το καθεστώς χορήγησης άδειας διαμονής, οδηγεί συχνά σε εξαιρετικά άδικες και προβληματικές καταστάσεις, καθώς έχει ως αποτέλεσμα την έκδοση διαταγών απέλασης σε βάρος αλλοδαπών συμπολιτών μας που ζούν και εργάζονται για πολλά χρόνια στη χώρα μας, απέκτησαν παιδιά τα οποία δεν έχουν γνωρίσει άλλη πατρίδα και συχνά λόγω απρόβλεπτων συγκυριών αδυνατούν σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα να καλύψουν τον ελάχιστο αριθμό ενσήμων. Η υπόθεση του γνωστού δημοσιογράφου φέρνει στην επιφάνεια ένα θέμα το οποίο αφορά πολλές χιλιάδες οικογένειες και για το οποίο η πολιτεία οφείλει να λάβει άμεσα μέτρα.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούν την πολιτική ηγεσία των δύο Υπουργείων να αναστείλει άμεσα τη διαταγή απέλασης σε βάρος του Nico Ago. Παράλληλα επιφυλάσσονται να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις προς τη νέα ηγεσία που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου για τη δημιουργία ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου, που θα προλαμβάνει παρόμοιες προβληματικές καταστάσεις και θα κινείται προς την κατεύθυνση της αποσύνδεσης των προϋποθέσεων της χορήγησης άδειας διαμονής από τον αριθμό των ενσήμων, την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών και θα διευκολύνει την οικογενειακή επανένωση.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...