Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΕΣΗΕΑ: Νέα επίθεση των ΜΑΤ σε βάρος δημοσιογράφου

Ένα από τα ανώνυμα θύματα αστυνομικής βίας των διαδηλώσεων της 12ης Φεβρουαρίου αποκαλύφθηκε ότι ήταν ο δημοσιογράφος Απόστολος Σκουμπούρης, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

Όπως εξηγεί, ενώ ο συνάδελφος, που είναι δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Χρηματιστήριο», παρευρισκόταν στη διαδήλωση και δέχθηκε αναίτια με γκλοπ ένα χτύπημα μεταξύ της ρινικής χώρας και των ματιών του από «αστυνομικό των ΜΑΤ».

Ο δημοσιογράφος νοσηλεύτηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς» από τις 12/2 έως τις 22/2 με ρινικό κάταγμα, ενώ το αριστερό του μάτι σώθηκε από θαύμα. Σύμφωνα με τους γιατρούς, «αν φορούσε γυαλιά θα τα είχαν συνθλίψει μαζί με το μάτι του».

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει απερίφραστα «την ωμή κρατική βία καθώς για ακόμη μια ακόμη φορά, δημοσιογράφος δέχεται την επίθεση «οργάνου της τάξεως» γιατί είχε την ατυχία να βρεθεί μπροστά του».

Το διοικητικό συμβούλιο δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό του συναδέλφου και θα ασκήσει όλα τα νόμιμα μέσα για τη δικαίωση του και την παραδειγματική τιμωρία του δράστη αστυνομικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...