Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Νικολόπουλος: «Αρνούμαστε κατηγορηματικά την εξόντωση του Τύπου»

«Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη: Αρνούμαστε κατηγορηματικά την εξόντωση του Τύπου – και ειδικά του αδικημένου και ήδη πολύπαθου περιφερειακού Τύπου – που στα… μουλωχτά και παντελώς απροειδοποίητα, επιχειρείται από κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με τροπολογίες νόμων που μπαίνουν στα πολυνομοσχέδια εκατοντάδων σελίδων που κατατίθενται και περνούν από την Βουλή αυτές τις ημέρες».


Αυτά επισημαίνει ο βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Νίκος Ι. Νικολόπουλος με αφορμή τις τροπολογίες για τη δημοσίευση των ισολογισμών, το αγγελιόσημο, αλλά και τις εργοδοτικές εισφορές, που έφτασαν μέχρι τη Βουλή τα τελευταία 24ωρα και για τις οποίες η ΝΔ εξέφρασε την πλήρη διαφωνία της, τονίζοντας πως ως κυβέρνηση θα ξεκινήσει διάλογο και θα επανεξετάσει συνολικά όλα τα θέματα που αφορούν τον Τύπο και τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Από την πλευρά του, ο Αχαιός πολιτικός πρόσθεσε:

«Πιστεύουμε – και μέχρι τώρα αποδεικνύεται ποικιλοτρόπως – πως αυτές τις τελευταίες μέρες της “βασιλείας τους” οι υπηρέτες της πολιτικής που εξαθλίωσε τον λαό και οδήγησε την πατρίδα πιο βαθιά στο τέλμα της ύφεσης, της ανεργίας και της φτώχιας, προσπαθούν εν μέσω των πολυνομοσχεδίων που οφείλει η Βουλή να υπερψηφίσει στα πλαίσια της συμφωνίας για τη νέα δανειακή σύμβαση, αφενός να διευθετήσουν δικές τους εκκρεμότητες και να εξυπηρετήσουν ημέτερους και αφετέρου, να κάνουν ό,τι μπορούν για να βαρύνουν την επερχόμενη κυβέρνηση της ΝΔ ή για να ανακόψουν τον δρόμο της παράταξης προς την αυτοδυναμία.

Στο πλαίσιο αυτό, είδαμε τροπολογίες για μετατάξεις ή ανανεώσεις συμβάσεων ημετέρων, αλλά και άλλες τροπολογίες, όπως αυτή για την φορολόγηση των ημιϋπαιθρίων, αλλά και τώρα, για την εξανδραπόδηση του Τύπου. Ωστόσο, έχουν γνώση οι φύλακες. Η Νέα Δημοκρατία και προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς, δεν θα επιτρέψουν τον πόλεμο δολιοφθοράς που γίνεται στη ΝΔ, ούτε νέες πισώπλατες μαχαιριές στον ελληνικό λαό.

Για τη Νέα Δημοκρατία, ο χώρος του Τύπου και των μέσων ενημέρωσης πρέπει να είναι καθαρός και ισχυρός. Και για να είναι ισχυρός και καθαρός, πρέπει να είναι και οικονομικά αυτόφωτος. Οπότε, αποφάσεις που αφαιρούν πόρους από τα μέσα ενημέρωσης και που καταδικάζουν τα ίδια και τους εργαζόμενούς τους σε εξαθλίωση, είναι αποφάσεις που είτε αποσκοπούν στον εκμηδενισμό των φωνών ενημέρωσης της κοινωνίας και κριτικής του συστήματος, είτε στον πιο εύκολο έλεγχό των μέσων ενημέρωσης από κάθε είδους εξουσία και… παραεξουσία.

Να είναι όλοι βέβαιοι, λοιπόν. Οι αποφάσεις αυτές, για τη ΝΔ θεωρούνται άκυρες! Ο ιδιαίτερος και ευαίσθητος χώρος των μέσων ενημέρωσης χρειάζεται μια νέα συνολική προσέγγιση και αποφάσεις που θα εγγυώνται την διαφάνεια, χωρίς να εξαθλιώνουν τον πλουραλισμό και την έκφραση κάθε δημοσιογραφικής φωνής. Μικρής ή μεγάλης, αρεστής ή μη, στην εκάστοτε εξουσία. Ιδιαίτερα η ελληνική περιφέρεια έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη την δική της φωνή, που είναι τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης. Στη ΝΔ επιζητούμε την ενδυνάμωσή τους. Και αυτό θα πράξουμε ως κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...