Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Εναλλακτική λύση για την ΕΡΤ τώρα!

Όχι εισαγγελική παρέμβαση στο Ραδιομέγαρο. Συνάντηση των Οικολόγων Πράσινων με τον υφυπουργό Π. Καψή


Συνάντηση με τον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης κ. Π. Καψή είχαν σήμερα οι Οικολόγοι Πράσινοι στα πλαίσια της πρωτοβουλίας τους για την ΕΡΤ. Στη συνάντηση, που είχε ζητηθεί από την πλευρά των Οικολόγων Πράσινων, συμμετείχαν ο εκπρόσωπος Τύπου Θαν. Μακρής, ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Κώστας Διάκος, και ο Γ. Παρασκευόπουλος από την ομάδα εργασίας που είχε επεξεργαστεί την πρόταση για την Ε.Ρ.Τ.

Στη συνάντηση οι Οικολόγοι Πράσινοι παρουσίασαν στον υφυπουργό τα βασικά σημεία της πρότασής τους, και παράλληλα επανέλαβαν την έκκληση τους να μην υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση στο ραδιομέγαρο και να δοθεί ειρηνική και δημοκρατική λύση. Η πρόταση που παρουσίασαν την περασμένη εβδομάδα για παράλληλη, ανοικτή και κοινωνική ΕΡΤ έχει ήδη συναντήσει εκτεταμένη ανταπόκριση από ανθρώπους της αυτοδιοίκησης και από το χώρο των εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης: όλα δείχνουν ότι, αν υπάρξει πολιτική βούληση και από την πλευρά της κυβέρνησης, η πρόταση αυτή μπορεί να αποτελέσει αφετηρία ουσιαστικού διαλόγου για δημοκρατική διέξοδο.

Από την πλευρά του ο κ. Καψής άκουσε την πρόταση με προσοχή, αλλά επέμεινε στη μέχρι τώρα στάση της κυβέρνησης και δεν άνοιξε παράθυρο νέου διαλόγου με τους εργαζομένους της ΕΡΤ. Για την εισαγγελική παρέμβαση στο ραδιομέγαρο, παρέπεμψε  στο υπουργείο Οικονομικών. Θεωρεί ότι η πρόταση των Οικολόγων Πράσινων μπορεί να ληφθεί υπόψη κατά τη διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για τους όρους λειτουργίας σταθμών Κοινωνικής Ραδιοτηλεόρασης. Για την περαιτέρω στάση του, σημαντικό ρόλο θα παίξουν και ενδεχόμενες πρωτοβουλίες θεσμικών φορέων σε ανάλογη κατεύθυνση.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο εκπρόσωπος Τύπου Θανάσης Μακρής, τόνισε:

«Παρουσιάσαμε στον κ. Καψή μια εναλλακτική πρόταση διεξόδου που φέρνει την Ελλάδα πιο κοντά στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα, όπου πλήθος χώρες διατηρούν ανεξάρτητη δημόσια ραδιοτηλεόραση και σε περιφερειακό επίπεδο. Η πρόταση των Οικολόγων Πράσινων έχει μηδενικό δημοσιονομικό κόστος, δεν εμπλέκεται σε ζητήματα διαθεσιμοτήτων και απολύσεων, προωθεί πλουραλισμό, διαφάνεια και κοινωνικό έλεγχο. Η κυβέρνηση δεν έχει καμιά δικαιολογία να την απορρίψει: Οι επιφυλάξεις που ακούσαμε σήμερα, μπορούν εύκολα να ανατραπούν σε ένα σοβαρό δημόσιο διάλογο.  Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε τις επαφές με πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς, και πιστεύουμε ότι θα αποκτά ολοένα μεγαλύτερη δυναμική όσο θα ενισχύονται οι θετικές αντιδράσεις.»

- See more at: http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=5022:2013-10-22-13-04-05&catid=33:2009-03-18-07-39-11&Itemid=51#sthash.9QQ14zGl.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...