Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Για ποιον δουλεύουν οι μεσάζοντες «μάνατζερ» των τηλεοπτικών;

English: The San Mames stadium during a match ...
(Photo credit: Wikipedia)

Τα  τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας για την τριετία 2013-16 κατοχυρώθηκαν, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ, στην εταιρία Media Bold. Εντέλει  αποδεικνύεται πως η εταιρεία ονομάζεται Media... Gold και αποτελεί «μάνατζερ», μεσάζοντα του ΟΤΕ για την ανάληψη των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Το  ζήτημα των δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδας δεν έχει τελειώσει βέβαια, μιας και η NOVA σκοπεύει να εξαντλήσει κάθε ένδικο μέσο, έχοντας διαμαρτυρηθεί δημόσια για το διαβλητό του διαγωνισμού… fast truck που έκανε η ΕΠΟ.

Έπεται  ο διαγωνισμός για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Premier League για την τριετία 2013-16. Η NOVA έχει καταθέσει ήδη προσφορά για ένα πρωτάθλημα που μεταδίδει ανελλιπώς εδώ και χρόνια και στον διαγωνισμό έχουν εμφανιστεί αρκετές εταιρείες-«μάνατζερ» που διεκδικούν το πακέτο.

Είναι απορίας άξιον γιατί χρησιμοποιούνται μεσάζοντες σε ένα διαγωνισμό και  από εκεί τα δικαιώματα να καταλήγουν, όπως στο Κύπελλο Ελλάδος, σε άλλη εταιρεία (ΟΤΕ;). Το λιγότερο είναι το κόστος που θα δαπανηθεί να ανεβαίνει.

Και μιας και ο λόγος για το κόστος, τα χρήματα που δαπανούνται για  τα ξένα πρωταθλήματα καταλήγουν όλα  στο εξωτερικό. Τα ποσά που έχει δαπανήσει  η NOVA για να αποκτήσει τα δικαιώματα της μετάδοσης των αγώνων της Super League αλλά και του Champions και του Europa League, επιστρέφουν στις ελληνικές τσέπες! Τα της Super League, μέσω της διοργανώτριας, στις ομάδες ενώ των διοργανώσεων της UEFA η θυγατρική της, ΤΕΑΜ, τα επιστρέφει ως μπόνους στις ομάδες που εκπροσωπούν τη χώρα.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...