Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Η ΔΗ.ΣΥ.Ζητά άρση της κατάργησης της ταχυδρομικής ατέλειας

Στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων τοποθετήθηκε Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, στη συζήτηση επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού και των προϋπολογισμών ορισμένων ειδικών ταμείων και υπηρεσιών οικονομικού έτους 2012».

Στο πλαίσιο αυτής, ο κ. Αυγενάκης κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση της ΔΗ.ΣΥ. για την αναθεώρηση του άρθρου 48 του νόμου 3986, που αφορά τον εβδομαδιαίο και ημερήσιο περιφερειακό τύπο, τις εκδόσεις των συλλόγων και των σωματείων που μπαίνουν στην ίδια κατηγορία, αλλά και επιστημονικών ινστιτούτων, ζητώντας μάλιστα την άρση της κατάργησης της ταχυδρομικής ατέλειας, καθώς υπάρχουν αντίστοιχα, δημοσιονομικά ισοδύναμα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της εισήγησής του, ο Βουλευτής υπογράμμισε:

«Η Δημοκρατική Συμμαχία εξαρχής υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνουν δραστικές περικοπές στις δαπάνες του δημοσίου. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι η κατάργηση της ταχυδρομικής ατέλειας ως απόρροια του άρθρου 48 του νόμου 3986, για τον εβδομαδιαίο και ημερήσιο περιφερειακό τύπο, τις εκδόσεις των συλλόγων και των σωματείων που μπαίνουν στην ίδια κατηγορία, αλλά και επιστημονικών ινστιτούτων που τη δικαιούνταν, μόνο ελάχιστα προσφέρει στη μείωση των δαπανών.

Αντίθετα, στερεί από όλους τη δυνατότητα να αποστείλουν τις εκδόσεις τους σε ένα ευρύτερο κοινό, καθώς δεν μπορούν να καλύψουν μόνοι τους τα σχετικά έξοδα, εάν θέλουν να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό αναγνωστών.

Ζητούμε λοιπόν από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ και από εσάς, κύριοι Υπουργοί, κ. Σαχινίδη και κ. Μουρμούρα, να επανεξεταστεί η συγκεκριμένη πρόβλεψη του άρθρου 48 του νόμου 3986 που αφορά τον εβδομαδιαίο και ημερήσιο περιφερειακό τύπο, τις εκδόσεις των συλλόγων και των σωματείων και των επιστημονικών ινστιτούτων, ώστε να υπάρξει άρση της κατάργησης της ταχυδρομικής ατέλειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...