Αντιμέτωπος με την κομματοκρατία βρίσκεται στην ΕΡΤ ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Γκίκας Μάναλης. Εχοντας το «πράσινο φως» από το υπουργείο Οικονομικών για την ανάληψη του μάνατζμεντ της ΕΡΤ, καλείται τώρα να λύσει το γόρδιο δεσμό των κομματικών ρουσφετιών.
Ταυτόχρονα η κυβέρνηση ανακαλύπτει με καθυστέρηση πως η πολιτική ικανοποίηση των ανταγωνιστών της ΕΡΤ, είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της απήχηση της και της προβληματικής μετάδοσης των θέσεων της. Η ΝΕΤ όπως παραδέχονται έχει γίνει ένα μονότονο πρόγραμμα με συζητήσεων, χωρίς θεαματικότητα.
Το «πάγωμα» 4 εκπομπών, αλλά και δεκάδων άλλων συμβάσεων προκάλεσε ανησυχία, καθώς ορισμένες εξ αυτών, είχαν ήδη την έγκριση του «παράπλευρου» μηχανισμού που λειτουργεί στην ΕΡΤ. Χρεοκοπημένοι τηλεοπτικοί παραγωγοί, κι άλλο που αποτελούν πολιτικοί φίλοι υποστηρικτών της τρικομματικής κυβέρνησης μέσω ενός συστήματος τρίτων εταιριών χτύπησαν την πόρτα της ΕΡΤ.
Ο κ. Μάναλης «έβαλε πάγο» και ζήτησε να αρχίσει να ενημερώνεται για τη μετοχική σύνθεση των εταιρειών, προκαλώντας «εμφράγματα».
Το ετήσιο κόστος του 1 εκατ. ευρώ σε σύμβουλους και προσωπικό ειδικών θέσεων προκαλεί σοκ και δέος και αφήνει την ΕΡΤ, έκθετη στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ. Το πρόβλημα του κ. Μάναλη, είναι πως πρέπει να δυσαρεστήσει υπουργούς και πολιτικούς αρχηγούς της κυβέρνησης συνεργασίας, αν αρχίσει να κόβει τους ανθρώπους που δεν πατάνε στο Ραδιομέγαρο, αντικαθιστώντας τους, με στελέχη πρόθυμα να εργαστούν
«Δεν είμαι υπεύθυνος για τις δηλώσεις των γενικών διευθυντών» είπε στην πρόσφατη του συνάντηση με τους δημοσιογράφους στο Μουσείου Μπενάκη, όταν ρωτήθηκε για την τοποθέτηση του συντονιστή Ραδιοφωνίας και κουμπάρου του Αντώνη Σαμαρά, Γιώργου Αντωνίου, για ανάρτησή του στο Facebook στην οποία ζητούσε εισαγγελείς και χειροπέδες στο ραδιομέγαρο. Ο Γκίκας Μάναλης αντιλαμβάνεται πως για να αρχίσει να αποδίδει το σχέδιο που ετοιμάζει για την ΕΡΤ, θα πρέπει πρώτα να αποκτήσει τον έλεγχο της.
Πηγή: iefimerida.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά