Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Νέα στάση εργασίας στο Flash

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτυρόμενο για τις ομαδικές απολύσεις των συναδέλφων στον ραδιοφωνικό σταθμό «FLASH 96» στη χθεσινή του συνεδρίαση, κατ’ εξουσιοδότηση και κατ’ εντολή της Γενικής Συνέλευσης, αποφάσισε την κήρυξη νέας 5ωρης στάσης εργασίας την Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011 από τις 8.00 π.μ. έως τις 13.00 ζητώντας τ ην επαναπρόσληψη των απολυθέντων συναδέλφων.

Και ο Γιώργος Μπορομπόκας, ο τεχνικός διευθυντής και ο άνθρωπος έστησε το Flash,  περιλαμβάνεται στη σημερινή λίστα των 4 απολυμένων του σταθμού

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την ανάλγητη συμπεριφορά της ιδιοκτησίας του Ρ/Σ «FLASH», σε βάρος των εργαζομένων στο σταθμό, που επιμένει να θεωρεί την ενημέρωση, τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς αναλώσιμη, έχοντας απολύσει ήδη τον τελευταίο καιρό περίπου 35 εργαζόμενους, δημοσιογράφους και τεχνικούς.




Σήμερα απολύθηκαν επίσης με την ίδια ωμή διαδικασία πληρωμένης εκκαθάρισης, που ακολουθείται στον Ρ/Σ «FLASH», ο δημοσιογράφος Δημήτρης Φαναριώτης μετά από 21 χρόνια δημοσιογραφικής υπηρεσίας μαζί με 4 τεχνικούς.

Η κυβέρνηση, τα κόμματα και οι αρμόδιες αρχές οφείλουν επιτέλους να εγκαταλείψουν την απάθειά τους και να παρέμβουν πολιτικά και ουσιαστικά, έστω και τώρα, στην γενικότερη αποδόμηση που επιχειρείται στην ενημέρωση με θύματα τους εργαζόμενους και το δικαίωμα της κοινής γνώμης για υπεύθυνη πληροφόρηση.

Η ΕΣΗΕΑ απαιτεί την άμεση ανάκληση των απολύσεων, προκειμένου να διατηρηθεί ο ενημερωτικός χαρακτήρας του σταθμού αλλά και να αποκατασταθούν και να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Επισημαίνει ότι είναι αποφασισμένη να ασκήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της και ήδη συνεχίζονται οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έχουν αποφασιστεί στον Ρ/Σ «FLASH».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...