Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Κανόνες διαφάνειας για τη λειτουργία του επαρχιακού Τύπου

Για την ανάγκη θέσπισης κανόνων διαφάνειας στη λειτουργία του επαρχιακού τύπου και την τήρηση της πρόβλεψης για το 30% της κρατικής διαφήμισης, συζήτησε η Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής.
Για τα προβλήματα του επαρχιακού Τύπου συζήτησαν οι αρμόδιοι εκπρόσωπο στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής.

Τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη θέσπισης κανόνων διαφάνειας για να μπορέσει να επιβιώσει και να ενισχυθεί ο υγιής επαρχιακός Τύπος και να κλείσουν οι «κερκόπορτες» της διαπλοκής με συναλλαγές κάτω από το τραπέζι.

Ένα από τα κύρια αιτήματα με καθολική ανταπόκριση από τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, ήταν ο επαρχιακός τύπος που τηρεί τα κριτήρια, να πάρει το μερίδιο του 30% που του αναλογεί από την κρατική διαφήμιση, όπως προβλέπεται με το «νόμο Βενιζέλου», που παρότι ψηφίστηκε το 1995 δεν έχει ποτέ εφαρμοστεί στη πράξη η αναλογία αυτή.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων (Ε.Ι.Η.Ε.Ε.) Γρηγόρης Τριανταφυλόπουλος που εκπροσωπεί, το 90% του επαρχιακού τύπου με συνολικά 150 ημερήσιες εφημερίδες και άλλες τόσες κυριακάτικες, επεσήμανε την ανάγκη θέσπισης κανόνων διαφάνειας σε ότι αφορά την διαφήμιση για να μπορέσουν, όπως είπε, «να λειτουργήσουν οι υγιείς επιχειρήσεις και όχι η διαπλοκή».

«Ας μας κοιτάξουν οι αρμόδιοι στα μάτια και ας απαντήσουν αν θέλουν υγιείς επιχειρήσεις ή κάτω από το τραπέζι συναλλαγές», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τριανταφυλλόπουλος.
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...