Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Δημιουργείται Ένωση Εκδοτών Διαδικτύου

Με τη συμμετοχή παρόχων online περιεχομένου, θα ξεκινήσει τη λειτουργία της τον Σεπτέμβριο η Ένωση Εκδοτών Διαδικτύου, που βρίσκεται σε διαδικασία κατάρτισης καταστατικού. 
 
Σε διαδικασία κατάρτισης καταστατικού βρίσκονται τα 10 ιδρυτικά μέλη της υπό σύστασης Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου, η οποία θα συγκροτήσει προεδρείο και θα συγκεντρώσει τις υπογραφές των εταιρειών που θα συμμετέχουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Στο σκληρό πυρήνα της νέας υπό συγκρότηση Ένωσης συμμετέχουν παραδοσιακοί εκδότες με on line εκδόσεις των εφημερίδων και περιοδικών τους (ΔΟΛ, Πήγασος, Ναυτεμπορική, Αττικές Εκδόσεις, Εκδόσεις Λυμπέρη, Αθηνόραμα), τηλεοπτικά κανάλια με παράλληλη δραστηριότητα στα WEB TV (ANT1, Mega κ.λπ.), μεγάλα sites και portals και ψηφιακοί εκδότες (24 Media, κ.ά.) και γενικά πάροχοι online περιεχομένου. Θεωρείται πολύ πιθανό πρόεδρος της Ένωσης να αναδειχθεί από την πλευρά των παραδοσιακών εκδοτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τακτικά μέλη μπορούν να εγγραφούν μόνο οι παραγωγοί πρωτογενούς περιεχομένου, ενώ συνδεδεμένοι θα είναι διεθνείς πρωταγωνιστές, όπως π.χ. το Yahoo!, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα χωρίς να παράγουν δικό τους περιεχόμενο.

Στόχος της νέας Ένωσης είναι να εκπροσωπηθούν τα συμφέροντα της αγοράς  των παρόχων online περιεχομένου, να βρεθεί κοινός τόπος στις μετρήσεις επισκεψιμότητας, να λυθούν χρονίζοντα προβλήματα που ανακύπτουν στο ηλεκτρονικό εκδοτικό επιχειρείν, να καταπολεμηθεί η πειρατεία περιεχομένου και να διαφυλαχθούν τα πνευματικά δικαιώματα στο νέο ψηφιακό περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...