Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Τι απαντά η ΕΡΤ για το Champions League

Στην αντεπίθεση πέρασε η ΕΡΤ μετά τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι το κρατικό κανάλι προσέφερε 18-24 εκ. ευρώ για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα του Champions League την στιγμή που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα τα υπόλοιπα κανάλια δεν πρόσφεραν στην ΤΕΑΜ περισσότερα από 2 εκ. ευρώ το έτος.

Μάλιστα, το θέμα έφθασε και στην Βουλή όπου οι κκ Νίκος Τσούκαλης, Γρηγόρης Ψαριανός και Θανάσης Λεβέντης, κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Επικρατείας Η. Μοσιαλο στην οποία ανέφεραν ότι τη στιγμή που η κυβέρνηση εξαγγέλλει τη μείωση των δαπανών της δημόσιας τηλεόρασης και μάλιστα μέσω της εφεδρείας - απόλυσης περίπου 1000 εργαζομένων, η διοίκηση της ΕΡΤ προχωρά σε συμφωνία με την TEAM.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΡΤ απαντά στα δημοσιεύματα αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η ΕΡΤ πέτυχε μείωση σε σχέση με το προηγούμενο συμβόλαιο με την ίδια εταιρία. Σε άλλο σημείο στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ΕΡΤ έκλεισε με πλεόνασμα τον ισολογισμό της προηγούμενης χρονιάς και όφειλε να επενδύσει σε ποιοτικές εκπομπές και προγράμματα υψηλής τηλεθέασης, με δεδομένο μάλιστα ότι η ΕΡΤ δεν βαρύνεται με άλλα μεγάλα ποδοσφαιρικά συμβόλαια.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΡΤ έχει ως εξής:
Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τη συνέχιση της μετάδοσης από τη Δημόσια Τηλεόραση της κορυφαίας διοργάνωσης ποδοσφαίρου, CHAMPIONS LEAGUE, και κατά την τριετία 2012 – 2015, το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ Α.Ε. επισημαίνει τα ακόλουθα:
1. Η ΕΡΤ Α.Ε. έχει την υποχρέωση να προσφέρει στους Έλληνες τηλεθεατές, που πληρώνουν γι'Α αυτήν, το καλύτερο δυνατό τηλεοπτικό προϊόν. Το CHAMPIONS LEAGUE είναι αναμφίβολα το κορυφαίο διασυλλογικό ποδοσφαιρικό γεγονός του κόσμου.
2. Με τη φετινή συμφωνία, η Διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε. πέτυχε σημαντική μείωση του τιμήματος (άνω του 20%), σε σχέση με το προηγούμενο συμβόλαιο ΕΡΤ Α.Ε. - TEAM (2009-2012).
3. Η επιλογή αυτή αξιολογήθηκε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο ως η πλέον ενδεδειγμένη, καθώς από την τρέχουσα τηλεοπτική περίοδο η Δημόσια Τηλεόραση δεν επιβαρύνεται με άλλα μεγάλα ποδοσφαιρικά συμβόλαια (ΟΣΦΠ, Super League).
4. Η ΕΡΤ έκλεισε με πλεόνασμα τον ισολογισμό της προηγούμενης χρονιάς και οφείλει να επενδύσει μέρος των εσόδων της σε ποιοτικές εκπομπές και τηλεοπτικά προγράμματα υψηλής τηλεθέασης.
5. Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση σέβεται απολύτως τους κανόνες της τηλεοπτικής αγοράς και λειτουργεί με πλήρη νομιμότητα και διαφάνεια. 6. Απορούμε με αυτούς που δηλώνουν ότι γνωρίζουν τις προσφορές που έκαναν τα άλλα κανάλια. Η διαδικασία των κλειστών προσφορών δεν έχει αμφισβητηθεί από κανέναν και ποτέ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...