Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Ανυποχώρητοι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΠΘΕ, δε δέχονται νέες μειώσεις

Ένα αποτέλεσμα έβγαλε η έκτακτη συνέλευση εργαζομένων στη ΔΕΠΘΕ (FM100-TV100): Οι εργαζόμενοι στα δημοτικά ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης δήλωσαν αποφασισμένοι να μη δεχτούν νέες μειώσεις στους μισθούς τους.

Αφορμή για τη συνέλευση ήταν η συνάντηση που είχε η αντιπρόεδρος της ΔΕΠΘΕ, Σ. Ασλανίδου, με τους εκπροσώπους της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βορείου Ελλάδος (ΕΤΙΤΒΕ), με αντικείμενο τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας. Οι τεχνικοί πρότειναν αυξήσεις της τάξης του 5% για να πάρουν την αντιπρόταση: Μηδενική… μείωση για όσους παίρνουν κάτω από 1.000 ευρώ μικτά, μείωση της τάξης του 10% για όσους παίρνουν από 1.000-1.500 ευρώ μικτά και μείωση της τάξης του 20% για όσους παίρνουν από 1.500 ευρώ και πάνω!

Όπως ενημέρωσε τους εργαζόμενους, ο πρόεδρος της ΕΤΙΤΒΕ, Δ. Νασιούλης, όταν η κ. Ασλανίδου ρωτήθηκε αν μπορεί να διασφαλίσει –τουλάχιστον- τις θέσεις εργασίας, απέφυγε να το κάνει. Όπως ανακοινώθηκε από τους εκπροσώπους της ΕΤΙΤΒΕ, αντίθετα, είπε πως “την πιέζουν” για να προχωρήσει σε απολύσεις έως ότου απομείνουν στη ΔΕΠΘΕ 60 εργαζόμενοι (τώρα είναι 150), παρά το γεγονός ότι το ακριβοπληρωμένο bussiness plan της επιχείρησης μιλούσε για 40 απολύσεις. Πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενα Νασιούλη, η κ. Ασλανίδου διεμήνυσε πως η επιχορήγηση των δημοτικών ΜΜΕ από το δήμο θα περιοριστεί στα 3 εκ. ευρώ (το 2011 δόθηκαν 4,5 εκ. ευρώ, όσα προβλέπει και το business plan, τα οποία εξαντλώνται τέλος Οκτωβρίου, ενώ το 2012 είχαν δοθεί 6,5 εκ ευρώ, από την προηγούμενη διοίκηση).

Ένα σημείο της ενημέρωσης που έκανε εντύπωση ήταν ότι η αντιπρόεδρος της ΔΕΠΘΕ είπε στους εκπροσώπους της ΕΤΙΤΒΕ, ότι ανάλογη πρόταση έγινε και στην ΕΣΗΕΜ-Θ (την Ένωση των δημοσιογράφων) κι έγινε… δεκτή! Ο –παρόντας στη συνέλευση- πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ, Μάκης Βοϊτσίδης, το διέψευσε λέγοντας πως έγινε μια τηλεφωνική επικοινωνία, από μέρους της κ. Ασλανίδου, με αφορμή το ότι η Ένωση έχει ζητήσει συνάντηση με τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, για να συζητήσουν με ποιον τρόπο θα στηρίξει η Ένωση την ύπαρξη της ΔΕΠΘΕ!

Ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Εφημερίδων Θεσσαλονίκης, Γ. Τζάγιας, που, επίσης, ήταν παρών, επιβεβαίωσε πως παρόμοια πρόταση (χωρίς τόσες λεπτομέρειες) έγινε από τη διοίκηση της ΔΕΠΘΕ και προς την Ένωση Προσωπικού.

Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να μη δεχτούν νέες μειώσεις. Να σημειωθεί πως οι υπάλληλοι της ΔΕΠΘΕ δέχτηκαν, ήδη, μείωση 15% στους μισθούς τους με βάση τις απαιτήσεις της Τρόικας, όταν, παρά το ότι εργάζονται σε ΝΠΙΔ κι οι συμβάσεις που τους καλύπτουν έχουν υπογραφεί με τις Ενώσεις τους και τη διοίκηση του δήμου, θεωρήθηκαν δημόσιοι υπάλληλοι και τους κόπηκαν δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα κι επίδομα Αδείας, μαζί με ό,τι άλλα επιδόματα μπορεί να έπαιρναν, εκτός των οικογενειακών. Επίσης, με απόφαση της διοίκησης ζητείται να μην γίνονται υπερωρίες.

 http://www.salonicanews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...