Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Διασωματειακό: “Να μην υπογράψουν καμία παραίτηση στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ”

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των Μ.Μ.Ε καταδικάζει τις μεθοδεύσεις της ιδιοκτησίας της εφημερίδας “ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ” και το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρεί να επιβάλει στους απλήρωτους, επί τρεις μήνες, εργαζομένους για να φέρει αποτελέσματα το μαζικό κύμα απολύσεων που προτίθεται στις επόμενες μέρες να εξαπολύσει.

Καλούμε την ιδιοκτησία της εφημερίδας να σεβαστεί τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων μας, και να απόσχει από ενέργειες που ουσιαστικά ακυρώνουν την ιστορία και προσφορά της στον κλάδο.

Δηλώνουμε ότι η προσπάθεια εφαρμογής των σχεδίων της, όπως ανακοινώθηκαν από τον γενικό διευθυντή της κ. Πολυκανδριώτη, που καταστρατηγούν το νόμο ενώ εξαναγκάζουν τους συναδέλφους μας σε ταυτόχρονη με την απόλυσή τους παραίτηση απ’ το δικαίωμά τους να προσβάλουν τις απολύσεις για οποιοδήποτε λόγο, θα μας βρει δυναμικά σε όλα τα επίπεδα απέναντί της.

Καλούμε, σύμφωνα με την υπόδειξη των νομικών μας, τους συναδέλφους μας στην “ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ” να μην υποκύψουν στα εκβιαστικά διλήμματα της εργοδοσίας και να μην υπογράψουν καμιά παραίτηση από τα νόμιμα δικαιώματά τους, στηρίζοντας έτσι την αλληλεγγύη και την ενότητα στην εφημερίδα όλων των συναδέρφων/ισσων, Οι Καταγγελίες Συμβάσεως είναι παράνομες και δεν διασφαλίζουν τους αποχωρούντες συναδέλφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...