Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Τα νέα σχέδια για τον Alpha

Πως διαμορφώνεται η επόμενη μέρα στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, μετά την απόφαση του RTL Group να αποχωρήσει από την Ελλάδα και να μεταφέρει το ποσοστό του, στον Δημήτρη Κοντομηνά.
Μπορεί το RTL Group, το κορυφαίο Ευρωπαϊκό δίκτυο ψυχαγωγίας, να ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών που αντιστοιχεί στο 70% του Alpha Media Group στον Έλληνα επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, ωστόσο η συναλλαγή αυτή υπόκειται στην έγκριση της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού, και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2012, δηλαδή τον Μάρτιο. Είναι προφανές ότι, καθώς ο Δ. Κοντομηνάς κατέχει σήμερα μειοψηφική συμμετοχή που αντιστοιχεί στο 30% του Alpha Media Group, θα γίνει και πάλι ο μοναδικός ιδιοκτήτης της εταιρείας, ενώ η σημερινή διοίκηση θα εξακολουθήσει να συμμετέχει στη λειτουργική διαχείριση του σταθμού.

Γιατί εγκατέλειψαν οι Γερμανοί του RTL το «τρένο» που λέγεται «ελληνική αγορά» είναι κάτι παραπάνω από προφανές: Ο Τζέραντ Τσάιλερ, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου RTL αποδίδει τον άτακτη υποχώρηση των Γερμανών στην  έντονη και συνεχιζόμενη οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση στην Ελλάδα, χωρίς να δίνει εξηγήσεις γιατί δεν είχαν προβλέψει τις εξελίξεις και κυρίως γιατί δεν είχαν «plan b» για το crisis management μιας τέτοιας απρόβλεπτης και ανεξέλεγκτης πορείας. Παρά την αποχώρηση του RTL ωστόσο το β’ μισό της τηλεοπτικής σεζόν θα κυλήσει περίπου αναίμακτα για τον Alpha ενώ η ακριβής ημερομηνία της εξόδου του ομίλου εξαρτάται από τη σχετική απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...