Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Νέα 15νθήμερη απεργία στον Alpha 989

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕΡ μετά την μη προσέλευση της εργοδοσίας του ραδιοσταθμού στην διαδικασία διαλόγου στον ΟΜΕΔ και την προκλητική τους στάση με σωρεία ενεργειών κατά της ΕΤΕΡ και των τεχνικών του ALPHA (πχ συλλήψεις τεχνικών) απαντώντας στις απολύσεις και τις πιέσεις για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων, αποφάσισε την κήρυξη: 15ήμερης απεργιακής κινητοποίησης από την ώρα 6.00η της Τετάρτης 26ης Σεπτεμβρίου 2012 μέχρι  και την 06.00η ώρα της Πέμπτης 11ης Οκτωβρίου 2012, στον ραδιοφωνικό σταθμό «ALPHA 98,9» με αιτήματα:
  1. 1. Την επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας που απελύθησαν (οι 3 από αυτές έγιναν χθες το απόγευμα την ώρα της μεσολάβησης στον ΟΜΕΔ), επειδή δεν δέχθηκαν μειώσεις μισθού με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων κατά παράβαση της ισχύουσας Διαιτητικής Απόφασης 8/23-2-2012 του ΟΜΕΔ με αριθμ. Πρωτ. ΟΜΕΔ: 162, και Πράξη κατάθεσης στο Υπουργείο Εργασίας, 7/28-2-2012  και δύο από αυτούς επιπροσθέτως διώκονται λόγω της ιδιότητός τους ως συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι της Ενώσεώς μας.
  2. 2. Να απέχει η διοίκηση του ALPHA από κάθε ενέργεια, κατά παράβαση του Νόμου 1264 του 1982, δημιουργίας απεργοσπαστικού μηχανισμού κατά την διάρκεια των απεργιακών μας κινητοποιήσεων και παρεμπόδισης αυτών.
  3. 3. Την παύση του κλίματος τρομοκρατίας και απειλών για απολύσεις προς τους τεχνικούς του ραδιοσταθμού ALPHA 98.9.
Καλούμε την Διοίκηση του ραδιοσταθμού « ALPHA» να σταματήσει την τακτική της παραβίασης της ΣΣΕ μας. Οι αθρόες απολύσεις των τεχνικών και η χρησιμοποίηση ενοικιαζόμενων ή επισφαλώς εργαζόμενων για το σπάσιμο της απεργίας μας, δείχνει στους ακροατές του εν λόγω ραδιοσταθμού το επίπεδο της ενημέρωσης που προσφέρει.
Καλούμε τον Υπουργό Εργασίας να σταματήσει να καλύπτει την εργοδοσία και  να ενεργοποιήσει πλέον το Σώμα Ειδικών Επιθεωρητών Εργασίας για την πάταξη της αυθαιρεσίας και της κατά συρροή παραβίασης της ΣΣΕ των τεχνικών της ραδιοφωνίας.
Καλούμε την Ελληνική αστυνομία και την Εισαγγελία Αθηνών να διερευνήσουν το πρωτοφανές γεγονός της σύλληψης των βαρδιών ασφαλείας της απεργίας μας την 19η/9ου/2012 και της άρνησης των ανδρών του ΑΤ Παιανίας να μας επιδείξουν την εισαγγελική εντολή με την οποία έγιναν οι συλλήψεις.
Αυτά προς το παρόν και να είναι σίγουροι οι «διευθυντάδες» συνδαιτυμόνες των «πολιτικοποινικών» ότι θα επανέλθουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...