Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Το τελευταίο αντίο στον δημοσιογράφο της ομογένειας Γιάννη Δελόγλου

Εκατοντάδες φίλοι και συγγενείς συνόδευσαν χτες στην τελευταία του κατοικία τον δημοσιογράφο της ομογένειας Γιάννη Δελόγλου. Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό της Οσίας Ξένης Χαριλάου, ενώ η ταφή του έγινε στα νεκροταφεία Αναστάσειως του Κυρίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γιάννης Δελόγλου 65 χρόνων, γεννήθηκε στο νομό Δράμας, και στη δεκαετία του 1960 ως μετανάστης έφυγε στη Γερμανία, όπου έζησε και με τη σύζυγό του Στέλλα δημιούργησε οικογένεια αποκτώντας τρεις θυγατέρες.

Με την δημοσιογραφική του πένα κατέγραφε τον παλμό των γεγονότων στη Γερμανία, με έδρα το Λέομπεργκ της Στουτγάρδης στο κρατίδιο της Βάδης Βυρτεμβέργης, για θέματα που έχουν σχέση με τον αθλητισμό, όπου υπήρξε και διαιτητής ποδοσφαίρου. Ασχολήθηκε με τα κοινά, στον ποντιακό σύλλογο, αλλά και στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, και συνεργάστηκε με εφημερίδες της Ελλάδας και με ομογενειακές, γράφοντας για τα νέα των μεταναστών, αλλά και για τη δραστηριότητα των συλλόγων της Γερμανίας.

Προσφυγικής καταγωγής από Πόντιους γονείς από την επαρχία της Αργυρούπολης του Πόντου, δεν παρέλειπε να καλύπτει συνεχώς τα δρώμενα των ποντιακών συλλόγων της Γερμανίας σε κάθε τους βήμα.

Πριν από ένα μήνα χτυπήθηκε από τον καρκίνο στον πνεύμονα και μετά από σύντομη μάχη για τη ζωή, δεν τα κατάφερε και η καρδιά του έπαψε να χτυπά από χτες τα ξημερώματα.

Για τη ζωή και το έργου του στην εξόδιο ακολουθία μίλησαν, ο ξάδελφός με προσωπικό τόνο, αλλά και εκ μέρους του σωματείου Παναγία Σουμελά Παντελής Ανθρακόπουλος ο οποίος επισήμανε τις σχέσεις του με το ιστορικό σωματείο, όπως επίσης και ο συνεργάτης του στο περιοδικό του σωματείου Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ενώ ο Γιώργος Λυσαρίδης, πρώην γενικός γραμματέας των υπουργείων Μακεδονίας Θράκης και Αθλητισμού και μέλος του δ.σ. της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, τον αποχαιρέτησε εκ μέρους της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη Γιάννη Μπουρσανίδη, και της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης. Στην εξόδιο ακολουθία τον Γιάννη Δελόγλου συνόδευσαν Πόντιοι, μέλη του δ.σ. της ΠΟΕ, πρόεδροι και μέλη ποντιακών σωματείων.

Η ΟΣΕΠΕ

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη (ΟΣΕΠΕ) την οποία υπογράφει ο πρόεδρός της Γιάννης Μπουρσανίδης, επισημαίνει: «Με οδύνη αποχαιρετά σήμερα η Ποντιακή κοινωνία της Ευρώπης ένα άξιο τέκνο της. Αποχαιρετούν οι φίλοι και οι γνωστοί έναν ξεχωριστό άνθρωπο που ήξερε να τιμά και να σέβεται τις ανθρώπινες αξίες. Αποχαιρετούμε σήμερα το δικό μας δημοσιογράφο, τον δικό μας φίλο και αδελφό. Του οποίου το πέρασμά από την ζωή ήταν μια φωτεινή προσφορά στους ανθρώπους που τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του. Η σεμνότητα, η τιμιότητα, η αξιοπρέπεια αποτελούσαν την κορωνίδα των πολλών αρετών του. Η ζωή του ολόκληρη μέσα σ’ αυτές κυρίως τις αρετές κινήθηκε κι από αυτές καθοδηγήθηκε.

Ο Γιάννης Δελόγλου έφυγε. Μας άφησε όμως πίσω την κληρονομιά του που πλουτίζει και αναβαθμίζει την ποντιακή αρθρογραφία στο χώρο της Ελλάδος και ιδιαίτερος της Ευρώπης.

Αγαπητέ μας Γιάννη, Απόψε οι πύλες του ουρανού άνοιξαν, η αγκαλιά της αγαπητή σου μάνας άνοιξε και σε περιμένει να σε φιλήσει, να σε χαϊδέψει, να σε πάρει από το χέρι και να πετάξετε μαζί στα καταπράσινα παρχάρια της αλησμόνητης πατρίδας μας του Πόντου που τόσο πολύ αγάπησες, πόνεσες, και αγωνίστηκες. Εκφράζοντας τα πιο ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια στην αγαπημένη σου σύντροφο και στα παιδιά σου που πρέπει να αισθάνονται περήφανα για σένα, σε αποχαιρετούμε και ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...