Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Εγκρίθηκε το άρθρο για τις τηλεοπτικές ψηφιακές άδειες με ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή

Με ονομαστική ψηφοφορία εγκρίθηκε το άρθρο νομοσχεδίου που αφορά τις ψηφιακές τηλεοπτικές άδειες.

Ωστόσο τις πολιτικές εντυπώσεις κέρδισε το «όχι» του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος διαφώνησε και με την κυβέρνηση και με το ΠΑΣΟΚ, και το «όχι» του πρώην Προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη.

Σημειώνεται ακόμη η απουσία του επίσης πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Υπέρ ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ενώ καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΧΑ και ΚΚΕ.

Η εν λόγω ρύθμιση εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας αναφορικά με την απελευθέρωση του ψηφιακού μερίσματος και προβλέπει πως εν όψει της οριστικής μετάβασης της χώρας μας στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, αποσαφηνίζεται το μεταβατικό καθεστώς ψηφιακής εκπομπής του προγράμματος των νομίμως λειτουργούντων τηλεοπτικών σταθμών, που εξέπεμπαν τηλεοπτικό πρόγραμμα την 31.8.2013 μέχρι την αδειοδότησή τους ως παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής.

Ειδικότερα, τίθεται ως προϋπόθεση για τη νόμιμη εκπομπή του τηλεοπτικού τους προγράμματος με ψηφιακή τεχνολογία, η σύναψη σύμβασης ως νομίμως αδειοδοτημένο (σύμφωνα με το άρθρο 23 του ν. 4070/2012) πάροχο δικτύου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής και η συμμόρφωση με τους κανόνες προγράμματος της παραγράφου 13 του άρθρου 6 του νόμου 3592/2007 (για την αδειοδότηση επιχειρήσεων μέσων ενημέρωσης).

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου είχε δηλώσει σχετικά ότι η ρύθμιση «είναι προσωρινή για να μην μείνουν χωρίς τηλεοπτικό περιεχόμενο οι περιοχές της επαρχίας και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αδειοδότηση».

«Η διαδικασία της αδειοδότησης θα γίνει κανονικά, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και θα υπάρξουν έσοδα για το κράτος», έχει πει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...