Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΔΟΛ: Ο Νοέμβριος φεύγει, οι απολύσεις έρχονται…

Οι πρώτοι παφλασμοί από το νέο σαρωτικό κύμα απολύσεων στον ΔΟΛ σκάνε ήδη στην Μιχαλακοπούλου. Οι πληροφορίες λένε ότι, στις ελάχιστες ημέρες που απομένουν μέχρι το «γύρισμα» του μήνα, οι απολύσεις συνολικά θα φτάσουν τις 50 από όλους τους ορόφους του δημοσιογραφικού συγκροτήματος.  

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από το μεσημέρι της Πέμπτης έχουν αρχίσει οι πρώτες τηλεφωνικές ειδοποιήσεις εργαζομένων για τα… δέοντα σε αυτές τις περιπτώσεις, και όπως λέγεται τα τηλεφωνήματα θα πυκνώσουν… επικίνδυνα το προσεχές διήμερο. Στελέχη του ΔΟΛ εικάζουν ότι αυτές οι 50 απολύσεις θα αποτελέσουν το «κύκνειο άσμα» της περικοπής προσωπικού. Ωστόσο, όπως λέγεται χαρακτηριστικά εντός της Μιχαλακοπούλου «εικασίες είναι αυτές»…


Εντός του συγκροτήματος, το κλίμα περιγράφεται ως αρκούντως… παγωμένο ενώ έχει σοκάρει η «είδηση» για την απόλυση δυο σελιδοποιών που εργάζονταν επί πολλά χρόνια για τα «Νέα» και κατά κοινή ομολογία στήριζαν το ατελιέ της εφημερίδας, ξενυχτώντας ακόμα προκειμένου να στήσουν τα νέα συστήματα του φύλλου.

Όπως λέγεται χαρακτηριστικά στους διαδρόμους της εφημερίδας «αφού απέλυσαν και αυτούς, κανείς δεν μπορεί να είναι ήσυχος». Ενώ επισημαίνεται αρμοδίως ότι βρισκόμαστε πλέον ένα… βήμα πριν από την τελική ενοποίηση των ατελιέ των δυο εφημερίδων του συγκροτήματος.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στον ΔΟΛ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι ότι δέχτηκε τηλεφώνημα εργαζόμενος που βρίσκεται σε άδεια να επιστρέψει στην Μιχαλακοπούλου προκειμένου… να απολυθεί. Επιπλέον, υπάρχουν και παρ’ ολίγον απολυμένοι καθώς σε περιπτώσεις δημοσιογράφων κοντά στην σύνταξη συμφωνήθηκε μια σοκαριστική μείωση αποδοχών ώστε να παραμείνουν στους κόλπους του δημοσιογραφικού οργανισμού…

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...