Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Πόλεμος Αναστασιάδη - Μπόμπολα για το "Πρώτο Θέμα"


Η πρώτη τουφεκιά στον πόλεμο που αναμένεται να ξεσπάσει μεταξύ των συνιδιοκτητών της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", Θέμου Αναστασιάδη (20%) και Ομίλου Μπόμπολα (70%), έπεσε προχθές, με τη δημοσίευση του "Ψηφίσματος της γενικής συνέλευσης εργαζομένων" στην εφημερίδα.
Με το ψήφισμα οι εργαζόμενοι -στην ουσία, η πλευρά Αναστασιάδη-κάνουν λόγο για “υπονόμευση της εφημερίδας” που “εκπορεύεται από εκδοτικά και επιχειρηματικά κέντρα” και καλούν την εταιρεία “Πήγασος” του Ομίλου Μπόμπολα “που μετέχει εκδοτικά και στο 'Πρώτο Θέμα' να σεβαστεί τη δημοσιογραφική ανεξαρτησία και τη διοικητική αυτονομία της εφημερίδας, όπως έχει δεσμευτεί εξαρχής, και να απόσχει από κάθε ενέργεια που πλήττει την αυτονομία αυτή”.
Στο επίκεντρο της σύγκρουσης των δύο μετόχων της εφημερίδας βρίσκονται, από τη μία πλευρά, η πολιτική γραμμή και ιδίως η "μεταχείριση" προσώπων της κυβέρνησης, όπου θέλει να έχει λόγο η πλευρά Μπόμπολα προκειμένου να μη χαλάσει τις σχέσεις της με πρόσωπα που μπορούν να είναι «χρήσιμα» για άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες και από την άλλη πλευρά, η πρόθεση της πλευράς Μπόμπολα να προχωρήσει σε περικοπές ενθέτων, περιοδικών, DVD κ.λπ. και προσωπικού και να ελέγξει το μάνατζμεντ και το λογιστήριο της εφημερίδας.
Η πλευρά Μπόμπολα δεν έχει απαντήσει δημοσίως ακόμα στην "πρόκληση" Αναστασιάδη. Το κλίμα όμως στην εφημερίδα είναι ότι οι δύο συνιδιοκτήτες αργά ή γρήγορα θα χωρίσουν. Με τον Όμιλο Μπόμπολα ή να αγοράζει το μερίδιο Θέμου ή να πουλάει το δικό του.
Α.ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...