Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Πωλητήριο στο κτίριο της Corriere della Sera - Έξαλλοι οι δημοσιογράφοι

Στο αμερικανικό hedge fund Blackstone πουλάει έναντι 120 εκατομμυρίων ευρώ η διοίκηση της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera στο ιστορικό κτίριο όπου στεγάζεται στο Μιλάνο, προκαλώντας έντονη δυσαρέσκεια στους εργαζόμενους.

Η απόφαση πώλησης του κτιρίου, το οποίο οικοδομήθηκε πριν ένα αιώνα και θεωρείται από τα σημαντικά δείγματα του αρχιτεκτονικού ρυθμού Liberty με χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, εντάσσεται στο πλαίσιο “ενός επιχειρηματικού σχεδίου ανάπτυξης για τη διετία 2013-2015”.

Corriere della Sera
Corriere della Sera (Photo credit: Niccolò Caranti)
Σύμφωνα με τον όμιλο, στον οποίο ανήκει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία ιταλική εφημερίδα, RCS Mediagroup, η πώληση είναι αναγκαία μετά την πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, που ακολούθησε πτώση στα έσοδα. Στο ίδιο μέγαρο, στεγάζεται και η αθλητική εφημερίδα Gazeta dello Sport, η οποία ανήκει στον ίδιο όμιλο .

Η συμφωνία δίνει την δυνατότητα στον όμιλο να ενοικιάζει το οίκημα. Αυτό τουλάχιστο για το άμεσο μέλλον σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να αναζητήσει νέα έδρα. Οι δημοσιογράφοι όμως αντέδρασαν έντονα καθώς θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό αλλοιώνεται η φυσιογνωμία της εφημερίδας, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια της την ανεξαρτησία. Εκπρόσωποί τους είπαν ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο ακόμη και να προσφύγουν δικαστικά εναντίον της απόφασης.

Δυο μέλη του ΔΣ εκφράσθηκαν αρνητικά, τονίζοντας ότι οι τιμές στην ιταλική αγορά ακινήτων έχουν πέσει αισθητά λόγω της κρίσης, και για τον λόγο αυτό η πώληση θα έπρεπε να έχει αναβληθεί.

Newsroom Enet
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...