Τρίτη, 23 Απριλίου 2013

To Reuters απέλυσε δημοσιογράφο που είχε δώσει κωδικούς πρόσβασης στους Anonymous


Απολύθηκε από το Reuters ένας 26χρονος δημοσιογράφος, ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια σε επίθεση των Anonymous στην ιστοσελίδα των Times.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης είχε ανακοινώσει τον περασμένο μήνα την απαγγελία κατηγοριών κατά του νεαρού για διάπραξη εγκλημάτων ηλεκτρονικής πειρατείας, πριν την πρόσληψής του στο Reuters. Βάσει των κατηγοριών εναντίον του, ο Κιζ αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο καταδίκης του σε 10ετή κάθειρξη και πρόστιμο 250.000 δολαρίων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που εξέδωσε δικαστήριο του Σακραμέντο, ο Κιζ είχε δώσει σε μέλη των Anonymous τους κωδικούς πρόσβασης στον εξυπηρετητή της Tribune Co., ιδιοκτήτριας εταιρείας των Times του Λος Άντζελες, τον Δεκέμβριο του 2010.

Δύο μήνες νωρίτερα είχε απολυθεί από την θέση του διαδικτυακού παραγωγού στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό του Σακραμέντο KTXL FOX 40, που ανήκε στην Tribune.

Στη συνέχεια ένας από τους χάκερς χρησιμοποίησε τους κωδικούς που του είχε παράσχει ο Κιζ για να εισέλθει στον εξυπηρετητή της Tribune και να μετατρέψει ένα άρθρο στην ιστοσελίδα των Times.

Το 2012 ο Κιζ προσελήφθη στο Reuters, λίγο περισσότερο από έναν χρόνο από την ημερομηνία τέλεσης των γεγονότων για τα οποία κατηγορείται.

Ο 26χρονος δημοσιογράφος ανακοίνωσε ο ίδιος το νέο στο Twitter: «μόλις έκλεισα το τηλέφωνο. Το Reuters με απέλυσε, από σήμερα. Το σωματείο μας θα διαμαρτυρηθεί. Θα μάθετε περισσότερα αργότερα».

Εκπρόσωπος της εταιρείας Thomson Reuters επιβεβαίωσε πως ο Μάθιου Κιζ «δεν ανήκει πλέον στην εταιρεία μας», χωρίς να προσθέσει άλλες λεπτομέρειες.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...