Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Ο Σόμπολος φεύγει από την ΕΣΗΕΑ και προτείνει μειώσεις μισθών 10%

Την απόφασή του να μην θέσει υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές της 25ης και 26ης Μαΐου έκανε γνωστό, χθες, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος, με επιστολή του, στην οποία επισημαίνει ότι μέχρι και τη λήξη της θητείας του θα επιδιώξει να υπογραφεί η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και να υπάρξει επαναφορά του πλειοψηφικού συστήματος στις εκλογές.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τη συλλογική σύμβαση, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ αναφέρει ότι την περασμένη βδομάδα πρότεινε στο δ.σ. της Ένωσης μείωση στο μισθό των εργαζομένων σε όλα τα ΜΜΕ κατά 10% με την προϋπόθεση ότι δεν θα γίνουν απολύσεις για τα δύο επόμενα χρόνια. Διευκρινίζει δε ότι οι μειώσεις θα πρέπει να γίνουν στους δημοσιογράφους που έχουν μισθό άνω των 1.301 ευρώ.

Στην επιστολή του ο κ. Σόμπολος κάνει ιδιαίτερη αναφορά και στο θέμα των ισολογισμών. Όπως αναφέρει, απετράπη ως τώρα να δημοσιεύονται οι ισολογισμοί - διακηρύξεις των εταιρειών στο διαδίκτυο, ενώ τονίζει ότι αν παύσει η δημοσίευση στις εφημερίδες τα Ταμεία θα χάσουν έσοδα περίπου 8 εκατ. ευρώ το χρόνο, όλες η μικρής κυκλοφορίας εφημερίδες θα κλείσουν και πολλές εκατοντάδες δημοσιογράφοι θα μείνουν στο δρόμο.

Ο κ. Σόμπολος, ο οποίος συμπλήρωσε τρεις θητείες στην προεδρία της Ένωσης -έξι χρόνια παρουσίας- στην επιστολή του επισημαίνει ακόμη ότι είναι αναγκαία η αλλαγή καταστατικού τονίζοντας ότι η θητεία του συμβουλίου θα πρέπει να είναι τριετής και ο Πρόεδρος να αποχωρεί μετά τη δεύτερη θητεία.

Σε άλλο σημείο της επιστολής του υπογραμμίζει ότι αποχωρεί, προκειμένου να αφήσει τόπο για τους νεώτερους, ενώ στον απολογισμό που πραγματοποιεί αναφέρει ότι οι συγκυρίες και οι καταστάσεις στην εξαετή θητεία του ήταν και είναι εξαιρετικά δύσκολες και απαιτούν πάνω απ' όλα υπευθυνότητα, σοβαρότητα, αποφασιστικότητα, λογική και αγωνιστικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...