Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Διαμαρτυρία μέσων ενημέρωσης για αποκλεισμό από δραστηριότητες Ομπάμα

Σε επιστολή διαμαρτυρίας που εστάλη στον εκπρόσωπο του Ομπάμα, τα μέσα ενημέρωσης κατηγορούν την αμερικανική προεδρία ότι «αντικαθιστά την ανεξάρτητη φωτοειδησεογραφία με ανακοινώσεις Τύπου».


Τα μέσα ενημέρωσης που είναι διαπιστευμένα από τον Λευκό Οίκο διαμαρτυρήθηκαν σήμερα για την πρακτική της αμερικανικής προεδρίας να δίνει στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τις δραστηριότητες του Μπαράκ Ομπάμα, αντί να επιτρέπει στους φωτοειδησεογράφους να παρίστανται σε αυτές.


«Συχνά απαγορεύεται στους δημοσιογράφους να φωτογραφήσουν ή να μαγνητοσκοπήσουν τον πρόεδρο κατά την άσκηση των επίσημων δραστηριοτήτων του», αναφέρουν τα μέσα αυτά σε μια επιστολή που εστάλη στον εκπρόσωπο του Ομπάμα, Τζέι Κάρνεϊ.

Το κείμενο υπογράφουν οργανώσεις στις οποίες ανήκουν πολλά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ αυτών η ένωση ανταποκριτών του Λευκού Οίκου, η ένωση φωτοειδησεογράφων του Λευκού Οίκου, καθώς και οργανισμοί μέσων ενημέρωσης διαπιστευμένα από την προεδρία, όπως το Γαλλικό Πρακτορείο.

Στην επιστολή αυτή τα μέσα ενημέρωσης κατηγορούν την αμερικανική προεδρία ότι «αντικαθιστά την ανεξάρτητη φωτοειδησεογραφία με ανακοινώσεις Τύπου».

Αναφέρουν εξάλλου ότι ο Λευκός Οίκος έχει δικαιολογήσει την απόφαση να είναι κλειστές στον Τύπο κάποιες δραστηριότητες του προέδρου λέγοντας ότι πρόκειται για ιδιωτικές στιγμές του Ομπάμα. Όμως πολύ συχνά φωτογραφίες των δραστηριοτήτων αυτών του προέδρου εμφανίζονται στον ιστότοπο του Λευκού Οίκου ή στον επίσημο λογαριασμό του στο Flickr, υπογεγραμμένες από τους επίσημους φωτογράφους της προεδρίας, που είναι κρατικοί υπάλληλοι.

Οι υπογράφοντες την επιστολή εκτιμούν ότι «οι πρακτικές αυτές (…) είναι αντίθετες με τη δέσμευση του προέδρου για περισσότερη διαφάνεια».

«Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης αυτής εμποδίζουν το κοινό να επωφεληθεί μιας ανεξάρτητης προοπτικής για τα σημαντικά γεγονότα της προεδρίας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Το γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου δεν έχει κάνει προς το παρόν κανένα σχόλιο για το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...