Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

«Ποντίκι Media Ιndex»: Mια καινοτομία από το «Π»

Εδώ και χρόνια βρίσκεται στο προσκήνιο ένας προβληματισμός που προέρχεται από την κοινωνία, εκφράζεται έντονα από τον Τύπο και σχετίζεται  με τη, διατυπωμένη πλέον ποικιλοτρόπως, ανάγκη για μια καλύτερη τηλεόραση. Ένα βασικό αίτημα που προκύπτει από τη σχέση τηλεόρασης – τηλεθεατή, είναι η ποιότητα των τηλεοπτικών προγραμμάτων και το κατά πόσο αυτά ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του κοινού, μέσα στο σύγχρονο – σαφώς απαιτητικότερο – τηλεοπτικό περιβάλλον.
«Το Ποντίκι» θέλοντας να ανταποκριθεί άμεσα στις νέες προκλήσεις της εποχής μας,  θα προσπαθήσει να προσεγγίσει και να καταγράψει ποιοτικά χαρακτηριστικά των τηλεοπτικών ενημερωτικών προγραμμάτων, μέσα από μια σειρά μετρήσεων με ερωτήματα που θα επεξεργάζεται η εταιρεία ερευνών Pulse – RC με την συνεργασία ομάδας επιστημόνων. Οι παραπάνω μετρήσεις θα αποτελούν το δείκτη «Ποντίκι Media Ιndex», ο οποίος θα δημοσιοποιείται κάθε μήνα και μέρος αυτού θα δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Το Ποντίκι». Η προσπάθεια αυτή θα επιδιώξει να αποτυπώσει και να αναδείξει τις απόψεις του γενικού πληθυσμού (τηλεθεατών και μη) για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ενημερωτικών εκπομπών.
Η έρευνα αυτή θα είναι επαναλαμβανόμενη θα τελεί υπό την εποπτεία αναγνωρισμένων επιστημόνων και θα διεξάγεται από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Pulse RC. Η  Pulse RC είναι μέλος της διεθνούς Ένωσης εταιρειών ερευνών (ESOMAR), μέλος του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς Ελλάδος, (Σ.Ε.Δ.Ε.Α.), συμμετέχει στο σύστημα Ποιοτικού Ελέγχου Συλλογής Στοιχείων του Σ.Ε.Δ.Ε.Α., (Π.Ε.Σ.Σ.) και είναι εγγεγραμμένη στο μητρώο εταιρειών δημοσκοπήσεων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.).
«Το Ποντίκι», με αυτή του την πρωτοβουλία, επιδιώκει να ανοίξει το δρόμο για την  ανάδειξη μιας νέας τηλεοπτικής πραγματικότητας,  μιας τηλεόρασης που δεν θυσιάζει τα πάντα στο βωμό της τηλεθέασης. Ο δείκτης «Ποντίκι Media Index» θα προσπαθήσει να εισάγει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έναν ανατρεπτικό παράγοντα στη ποσοτική μέτρηση των τηλεοπτικών προγραμμάτων, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον από την ποσότητα στην ποιότητα. Με αυτή του την προσπάθεια στοχεύει να συμβάλει στη διεύρυνση του τηλεοπτικού ορίζοντα και στον επαναπροσδιορισμό της ελληνικής τηλεόρασης μέσα σ’ ένα γοργά εξελισσόμενο κόσμο!
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...