Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Δημοσιογραφική ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ : “Αλλάζουμε Σελίδα! Αλλάζουμε την ΕΣΗΕΑ!”

Ζούμε μια απίστευτη κρίση στον χώρο των ΜΜΕ. Κρίση οικονομική, κρίση συνδικαλιστική, κρίση αξιοπιστίας. Ο κλάδος απειλείται με κατάρρευση, μεγάλα και ισχυρά δημοσιογραφικά συγκροτήματα βρίσκονται στην δίνη μιας, χωρίς προηγούμενο, οικονομικής δυσπραγίας. Η «φούσκα» της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης των ΜΜΕ, αποδείχθηκε πως στηρίζονταν στα πήλινα πόδια της ανάρμοστης σχέσης μεταξύ κράτους και επιχειρήσεων Τύπου. Τι έκανε όμως το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ την εποχή της «ευφορίας»; Αν και το «παγόβουνο» της κρίσης είχε... εμφανιστεί, αντί να στρίψει το τιμόνι, επέλεξε να «χορεύει» αμέριμνο υπό τους «ήχους» μια επίπλαστης (όπως αποδείχθηκε) ευδαιμονίας.
Ταυτόχρονα εμείς οι δημοσιογράφοι έχουμε απολέσει, σχεδόν αμαχητί, την αξιοπιστία και την εγκυρότητα μας. Πολλοί από εμάς, αφήσαμε την αναζήτηση και την τεκμηρίωση της είδησης, καταφεύγοντας στο «copy paste», το λαϊκισμό και τον εντυπωσιασμό.

Η Δημοσιογραφική ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ από τη πρώτη στιγμή έθεσε ως προτεραιότητα την ανάκτηση της χαμένης τιμής των δημοσιογράφων, τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε συνδικαλιστικό επίπεδο. Είναι ολοφάνερο. Τα μέλη του απερχόμενου  Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Ακόμα και σήμερα δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος της «ήττας»  που οδήγησαν τον κλάδο και την Ένωση μας.

Η κοροϊδία με την μη υπογραφής συλλογικής σύμβασης. Οι περικοπές μισθών με το «έτσι θέλω», το δίλημμα «μείωση ή απόλυση» είναι πλέον καθημερινό, ενώ η φαρσοκωμωδία που παίζεται στη πλάτη των 200 και πλέον συναδέλφων του ΑΛΤΕΡ δεν αποκλείεται σύντομα να βρει «μιμητές»...

Τι έκανε το απερχόμενο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ; «Αγωνιστικές» κορώνες, απεργίες χωρίς κανένα θεσμικό – διεκδικητικό πλαίσιο, χωρίς πρόταση διεξόδου από την κρίση την οποία βιώνουμε στους χώρους εργασίας.
Η Δημοσιογραφική Μεταρρύθμιση θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις της ώστε οι αποφάσεις να παίρνονται στους χώρους εργασίας από τους εργαζόμενους και όχι στα συνδικαλιστικά γραφεία. Η λογική και η λειτουργία του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ είναι αναχρονιστική, περασμένων δεκαετιών,  και δεν μπορεί να ακολουθήσει τις εξελίξεις που τρέχουν με ταχύτητα και να αφουγκραστεί τα ιδιαίτερα προβλήματα που έχει ο κάθε χώρος εργασίας ξεχωριστά. Ήρθε η ώρα να σταματήσουμε το «εξουσιοδοτούμε το Δ.Σ. για τις απεργιακές κινητοποιήσεις» και τις προσωπικές πολιτικές επιλογές των μελών του Δ.Σ. Θέλουμε να ακουστεί δυνατά η φωνή των δημοσιογράφων.

Θέλουμε περισσότερη συμμετοχή, περισσότερη δημοκρατία στην ΕΣΗΕΑ!

Διεκδικούμε συλλογικές συμβάσεις με αξιοπρεπείς αμοιβές. Υπερασπιζόμαστε τις θέσεις εργασίας και επαναφέρουμε το αίτημα για ΜΙΑ και καλά αμειβόμενη εργασία για όλους τους δημοσιογράφους. 

Προστατεύουμε τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, στηρίζουμε τον ΕΔΟΕΑΠ!

Αγωνιζόμαστε για ανεξάρτητη, ποιοτική, ενημέρωση των πολιτών

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ! ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΣΗΕΑ!
Να υποστηρίξουμε γενναίες μεταρρυθμίσεις. Να επιλέξουμε εκπροσώπους που θα ακούν τους εργαζόμενους, θα αφουγκράζονται τα προβλήματά τους και θα βρίσκονται δίπλα τους στους αγώνες και στις διεκδικήσεις.

Τώρα Δημοσιογραφική Μεταρρύθμιση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...