Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

ΗΠΑ: Ρεκόρ δωρεών στο Wikimedia

Supersedes file:Wikimedia.png — Compare: 40px 40px
Image via Wikipedia
Νέο ρεκόρ κατέγραψε το ίδρυμα Wikimedia, που διαχειρίζεται την Wikipedia, τη μεγαλύτερη ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια του κόσμου, καθώς η ετήσια συγκέντρωση κονδυλίων από δωρεές έφτασε τα 20 εκατομμύρια δολάρια.

Η εκστρατεία για τη συγκέντρωση χρημάτων άρχισε το Νοέμβριο και στον «κουμπαρά» του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος, έσπευσαν να καταθέσουν 500.000 δολάρια, ο συνιδρυτής της Google Σεργκέϊ Μπριν, και η σύζυγός του, Αννα Βοζίσκι.

Από το 2003, χρονιά που η Wikimedia αναζήτησε πόρους απευθυνόμενη στους επισκέπτες των ιστοσελίδων της, το ύψος των δωρεών αυξάνεται διαρκώς.

«Το μοντέλο που λανσάραμε για τον τρόπο λειτουργίας μας πάει πολύ καλά», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος Σου Γκάρντνερ, συμπληρώνοντας πως «οι χρήστες της Wikipedia, δίνουν τον οβολό τους προκειμένου να συνεχιστεί η ανάπτυξη της εγκυκλοπαίδειας μας».

Το ιδρυμα Wikimedia, που εκτός από την ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Wikipedia, διαχειρίζεται και το ηλεκτρονικό λεξικό Wiktionary και την ηλεκτρονική βιβλιοθήκη με παιδαγωγικά βιβλία Wikibooks, έχει περισσότερα από 470 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε μήνα. Στον ενδέκατο χρόνο λειτουργίας του έχει καταφέρει να είναι η πιο σημαντική ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια του κόσμου, με περισσότερα από 20 εκατομμύρια άρθρα, σε 282 γλώσσες.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...