Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

O Κασιδιάρης ζητάει 900.000 ευρώ από την Παναγιωταρέα και τον «Ελεύθερο Τύπο»

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης κατέθεσε αγωγή στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος και ζητάει αποζημίωση 900.000 ευρώ εξαιτίας ενός άρθρου που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο και επέκρινε τα «τάγματα εφόδου» και αποκαλούσε «ψυχοπαθή» τον ίδιο.

Το θέμα αποκάλυψε πριν από λίγο, με ανάρτηση της στο Facebook, η δημοσιογράφος Αννα Παναγιωταρέα που αρθρογραφεί στην εν λόγω εφημερίδα :

«Δημοσιεύω σήμερα το άρθρο που έγραψα στις 12 Σεπτεμβρίου με τίτλο «Ο φόβος για το χρώμα του δέρματος» για το οποίο ο κ. Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής μου υπέβαλε αγωγή και ζητά από τον Ελεύθερο Τύπο και μένα 900.000 ευρώ !».

Στο εν λόγω άρθρο η δημοσιογράφος εμφανίζει τη Χρυσή Αυγή ως «κίνημα ρατσιστικό και «τιμωρό» ακόμη και ενδεκάχρονων παιδιών που έχουν σκούρο δέρμα» ενώ αναφέρει για τον Ηλία Κασιδιάρη ότι «διακατέχεται από ψυχοπάθεια η οποία εκτρέφεται από άρρωστη μήτρα που δεν έχει σχέση με την ελληνική παιδεία».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της κυρίας Παναγιωταρέα:

«Μία επιστολή που πήρα μετά το άρθρο της Δευτέρας -με θέμα τη «νύχτα των κρυστάλλων» στη Ραφήνα- με έκανε να συνειδητοποιήσω το φόβο που άρχισε να απλώνεται πάνω από την κοινωνία - από τη βίαιη δράση στελεχών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής. «Είμαι μητέρα ενός αγοριού έντεκα ετών», μου γράφει, «το οποίο έχω υιοθετήσει -μετά από τρομερή διαδικασία και πολύχρονη υπομονή- με καταγωγή Ρομά. Το παιδί μου είναι εξαιρετικά φιλότιμο και έξυπνο και δημιουργικό αλλά έχει σκούρο δέρμα. Μένουμε σε μια περιοχή, στα Πατήσια, που οι χρυσαυγίτες περιπολούν, σε τριάδες, τα απογεύματα. Με καταλαμβάνει τρόμος τι μπορεί να συμβεί στον μικρό μου, βλέποντάς τον ότι είναι έγχρωμος. Τι λέτε να κάνω; Να μένει κλεισμένος στο σπίτι;…».

Αυτή η επιστολή φωτίζει εξαιρετικά μια ακόμη διάσταση στον τρόπο με τον οποίο η Χρυσή Αυγή παρουσιάζεται ενώπιον των Πολιτών: ως κίνημα ρατσιστικό, ως «τιμωρός» ακόμη και ενδεκάχρονων ελληνοπαίδων, που έχουν σκούρο δέρμα. Ομως, δεν μπορώ να σκεφτώ την Αστυνομία να στέκεται πίσω από κάθε Πολίτη που μπορεί να «προκαλέσει» τα αντανακλαστικά ανθρώπων που ομνύουν «στην καθαρότητα της φυλής», που θεωρούν ότι ήταν «ατυχία ότι ο Χίτλερ δεν πρόλαβε να εκτελέσει το πρόγραμμα κάθαρσης των Εβραίων» και που δεν σέβονται τους νόμους και τους κανόνες με τους οποίους λειτουργεί η Ελληνική Δημοκρατία.

Οποιος άκουσε τον παραλογισμό του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής - ωρυόμενος κατά του έντιμου και ικανού υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια τον είπε «εκπρόσωπο εβραϊκών συμφερόντων ως δικηγόρο των Ρότσιλντ»- καταλαβαίνει ότι διακατέχεται από ψυχοπάθεια η οποία εκτρέφεται από άρρωστη μήτρα που δεν έχει σχέση με την ελληνική παιδεία, τις ελληνικές παραδόσεις, το χριστιανικό ήθος. Είναι «καταγγελίες» με τις οποίες στάλθηκαν στα κρεματόρια χιλιάδες αθώοι…

Ημουν από εκείνους που ήλπιζαν ότι η εκλογή της Χρυσής Αυγής στη Βουλή θα επιδρούσε κατευναστικά στο «θηρίο» το οποίο εκτρέφει ο φασισμός σε άτομα που πιστεύουν ότι είναι «απόλυτα σκεύη εκλογής για να επιβάλλουν την καθαρότητα απαλλάσσοντας τον κόσμο από λογής παράσιτα». Μετά τις χθεσινές δηλώσεις του νεαρού βλαστού της Χρυσής Αυγής, αντιλαμβάνομαι ότι η Δημοκρατία δεν λειτουργεί θεραπευτικά στις ακραίες πολιτικές εκφάνσεις. Αντίθετα, τις παροξύνει και τις καθιστά μολυσματικές για εκείνους που πιστεύουν ότι η άσκηση βίας και τρόμου είναι απόδειξη δύναμης και πατριωτισμού.

Με αυτές τις σκέψεις πρέπει ο Πολίτης να αντιληφθεί ότι αν δεν αποδοκιμάσει ενέργειες, πράξεις, δηλώσεις που οδηγούν σε «νύχτες των κρυστάλλων», τότε καθίσταται συνυπεύθυνος. Η παρουσία της Χρυσής Αυγής είναι το αποτέλεσμα συστηματικής προεργασίας μιας εικοσαετίας. Ομως, τώρα, το κράτος πρέπει να εφαρμόσει απαρέγκλιτα τους νόμους και ο Πολίτης υποχρεούται να υπερασπιστεί την ελευθερία «του άλλου», πριν χάσει τη δική του…»

Πηγή: | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...