Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΕΔΟΕΑΠ: Αγωγή κατά της Τράπεζας της Ελλάδος ύψους 90.312.441,47 ευρώ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ ανακοινώνει ότι κατέθεσε αγωγή κατά της Τράπεζας της Ελλάδος ενώπιον των πολιτικών και ενώπιον διοικητικών δικαστηρίων αξιώνοντας την απόδοση του συνολικού ποσού των διαθεσίμων κεφαλαίων του που είχε καταθέσει σε αυτήν, καθώς και ποσό προς ικανοποίηση της ηθικής βλάβης που έχει υποστεί.
Η αγωγή κατατέθηκε σε συνεργασία με την εξειδικευμένη δικηγορική εταιρεία ΜΩΡΑΤΗΣ-ΠΑΣΣΑΣ, μετά από ενδελεχή προετοιμασία και σύμφωνα με τις ομόφωνες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ κατά τις υπ’ αριθ. 26/ 19-6-2012, 31/ 24-7-2012 και 36/17-9-2012 συνεδριάσεις του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αγωγή, η άρνηση της Τράπεζας της Ελλάδος να επιστρέψει στο ακέραιο το ποσό των διαθεσίμων κεφαλαίων του Ταμείου, με τον ισχυρισμό ότι το ποσό αυτό επενδύθηκε σε ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου και σχεδόν εξανεμίστηκε λόγω του PSI, είναι παράνομη και ασυμβίβαστη προς το σκοπό του Νόμου που αναθέτει στην Τράπεζα της Ελλάδος την περιφρούρηση του κατατιθέμενου κεφαλαίου όλων των ασφαλιστικών φορέων της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση, αντί να λάβει, ως από το νόμο όφειλε, κάθε αναγκαίο μέτρο για την προστασία της περιουσίας του ΕΔΟΕΑΠ, η Τράπεζα της Ελλάδος, με αθέμιτες πράξεις και παραλείψεις του Διοικητή και άλλων αρμόδιων Οργάνων της, που γνώριζαν ήδη από το 2009, πολύ πριν το PSI, την τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας και την ανεξέλεγκτη πορεία του δημοσιονομικού χρέους και του ελλείμματος της Ελλάδος, προκάλεσαν υπαίτια ολοκληρωτική ζημιά στα αποθεματικά του ΕΔΟΕΑΠ (και των άλλων ασφαλιστικών Ταμείων της χώρας), την οποία οφείλουν να αποκαταστήσουν.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και αιτίες, τις οποίες στηρίζει τεκμηριωμένα στην αγωγή του ο ΕΔΟΕΑΠ (ΝΠΙΔ) με την υπογραφή του έγκριτου δικηγόρου κ. Δημήτρη Πασσά,ζητείται: να γίνει αυτή δεκτή, να καταδικαστεί η ΤτΕ να καταβάλλει έντοκα με τον τόκο επιδικίας το ποσό των €90.312.441,47που αντιστοιχεί στο ποσό της κατάθεσής μας σε αυτήν.

Τέλος, ζητείται το ποσό των €986.700 ως αποζημίωση για ηθική βλάβη, το οποίο αντιστοιχεί σε €100 για κάθε άμεσο μέλος του ΕΔΟΕΑΠ (o αριθμός μελών στις 25-10-2012 ανέρχεται σε 9.867 μέλη).

Ειδικά, το τελευταίο αυτό ποσό, το Διοικητικό Συμβούλιο δεσμεύεται δημόσια ότι θα διατεθεί, με διαφάνεια, στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του ασφαλιστικού πληθυσμού του Ταμείου.

Η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, συνεχίζει ενωμένη και ακατάπαυστα εργαζόμενη τον αγώνα για τη διεκδίκηση και την προστασία των αποθεματικών και της περιουσίας όλων των ασφαλισμένων του Ταμείου, αλλά και για την υπεράσπιση του αυτοδιοικητικού χαρακτήρα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...