Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Αγωνία για τη ζωή Τούρκου δημοσιογράφου στη Συρία

Μια τουρκική ΜΚΟ παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας δημοσίευσε μια φωτογραφία ενός Τούρκου δημοσιογράφου που κρατείται από τον Αύγουστο στη γειτονική Συρία από τα στρατεύματα του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Ο τούρκος εικονολήπτης Κιουνέιτ Ουνάλ και ο συνάδελφός του Μπασάρ Φάχμι που εργάζονταν για το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Al-Hurra, εξαφανίστηκαν στις 20 Αυγούστου στην πόλη του Χαλεπίου στη Βόρεια Συρία.

Μια αντιπροσωπεία του Ιδρύματος για την ανθρωπιστική βοήθεια (ΙHH) εξασφάλισε την φωτογραφία που τραβήχτηκε στις 24 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού της στη Δαμασκό όπου επισκέφθηκε μια ομάδα κρατουμένων σε μια φυλακή, που περιελάμβανε επίσης γυναίκες και παιδιά, αναφέρει η ΜΚΟ, στην ιστοσελίδα της.

Español: Fundación de Ayuda Humanitaria IHH
(Photo credit: Wikipedia)
Δεν έγινε γνωστό εάν η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον κ. Ουνάλ.

"Οι προσπάθειες για την απελευθέρωση συνεχίζονται", αναφέρει το ΙΗΗ σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του.

Κανένα νέο για τον δημοσιογράφο δεν έχει μεταδοθεί αφότου τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ένα βίντεο που κυκλοφόρησε από το συριακό ειδησεογραφικό κανάλι al-Ihbariya λίγες μέρες μετά την εξαφάνιση του κ. Ουνάλ στη Συρία.

Η εικόνα που εξασφάλισε το IHH, η οποία δείχνει ο κ. Unal αξύριστο και σε φαινομενικά καλή υγεία, αποδεικνύει ότι είναι ακόμα ζωντανός.

Το ΙΗΗ κατάφερε να εξασφαλίσει την απελευθέρωση δύο άλλων Τούρκων δημοσιογράφων στη Συρία τον περασμένο Μάιο.

Δεκατέσσερις επαγγελματίες δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των συγκρούσεων στη Συρία καθώς και τριάντα οκτώ άλλοι πολίτες-δημοσιογράφοι, σύμφωνα με τη ΜΚΟ Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF).
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...